Radnik po starom, Krivaja ubjedljiva, sedam pogodaka u Maglaju
FOTO: Facebook NK Moševac

Druga liga Centar

Radnik po starom, Krivaja ubjedljiva, sedam pogodaka u Maglaju

S. Mlaćo

Radnik iz Hadžića je nastavio sa sjajnim igrama u Drugoj ligi Centar, Naime, izabranici Damira Beće danas su savladali Ilijaš sa sigurnih 4:1.

Za lidera na tabeli su pogađali Tarik Zukić, Nermin Hadžić, Benjamin Šehić i Faris Fejzić. Jedini pogodak za domaće djelo je Edina Salčina.

NK Vis Simm Bau je slavio na gostovanju kod Bosne Union sa 1:0 pogotkom Eldina Suljića u 58. minuti, dok je Pobjeda savladala Natron istim rezultatom. Jedini pogodak postigao je gostujući igrač De Lira Pesooa.

Novu pobjedu upisao je Borac iz Jelaha protiv Famosa (3:1). Domaći su poveli pogotkom Nedim Subašića, na 2:0 je povisio Igor Šimunović, a za 3:0 pogodio Kenan Mudrov. Konačnih 3:1 je postavio Senad Sarajkić.

Najubjedljiviju pobjedu u ovom kolu upisala je Krivaja nad Jedinstvo 5:0. Hat trick je upisao Mirsad Šijerkić, a po jedan su dodali Kingsley Yeboah i Amel Šogolj.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Moševac je upisao pobjedu nad Usorom 4:3. Domaći su vodili 3:0, ali gosti deset minuta prije kraja došli samo na gol zaostatka. Za domaće su pogađali po dva puta Ermin Vehabović i Adil Kovačić, a za goste dva puta Antonio Avgustinović i jednom Ilić Stefan.

Radnik je prvi nakon deset odigranih kola sa 30 osvojenih bodova, a Borac iz Jelaha ia 25. Ilijaš i Moševac su osvojili po 19 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi