Radno u Jajcu: Duraković obavio prozivku, u subotu protiv Borca

Federalni prvoligaš od danas u pogonu

Radno u Jajcu: Duraković obavio prozivku, u subotu protiv Borca

S. Mlaćo

Nogometaši federalnog prvoligaša NK Metalleghe BSI danas su počeli pripreme za nastavak prvoligaške sezone.

Šef struke Salim Duraković, je obavio prozivku, a potom i prvi trening na snijegom prekrivenom Mračaju.

"Planirano je da se prva dva tjedna radi u Jajcu, a u tom periodu će se odigrati i dvije utakmice. Kraljevi će trenirati na Mračaju, te u dvorani i vlastitoj moderno opremljenoj teretani. Uz Durakovića stručni štab čine i Almir Tolja, trener golmana, Nijaz Zukić, pomoćni trener, Marko Bogić, kondicioni trener, te fizioterapeuti Emir Ganibegović i Mirnes Aganović", istakli su iz NK Metalleghe BSI.

Duraković je na raspolaganju prvog dana imao Mladena Kukriku, Ibrahima Dagoju, Mateja Pilića, Aleksandra Malbašića, Sabita Alispahića, Sanela Kovača, Gorana Popovića, Iliju Danilovića, Dženana Haračića, Rijada Pljevljaka, Armina Bešagića, Ivana Tankuljića, Peju Tomazića, Emraha Makića, Marka Brtana, potom nove igrače Mahira Mehića, Andreja Pavlovića, Borisa Aljekića, Almedina Krkića, dok su opravdano odsutni bili Bojan Kremenović i Zinedin Crnac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednim danima uslijediće testiranja i liječnički pregledi, a prvi test meč Jajčana zakazan je za 26.01.2019. u Banja Luci protiv Borca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi