Radoi: Protiv BiH će biti teže nego protiv Portugala

Rumunski selektor oprezan

Radoi: Protiv BiH će biti teže nego protiv Portugala

Mlada reprezentacija BiH večeras će igrati možda i ključni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Rumunije u Ovidiu.

Iako naši momci zauzimaju prvo mjesto u grupi, zapravo su Rumuni jedina neporažena ekipa u našoj grupi 8. BiH ima 18 bodova ali utakmicu više od Rumunije (15) i Portugala (13), kojim tek predstoje utakmice protiv Lihtenštajna tako da će biti vrlo neizvjesno do kraja kvalifikacija.

Važnost duela sa Rumunijom je ogromna, a njihov selektor Mirel Radoi očekuje težu utakmicu nego protiv Portugala prije nekoliko dana, kada su Rumuni u gostima slavili sa 2:1.

"Današnja utakmica će biti teža nego sve dosadašnje, čak i nego ova protiv Portugala. Želimo prvo mjesto u grupi, da budemo sretni danas kada se utakmica završi", započeo je Radoi, koji je dodao:

"Računica je jasna - treba nam sedam bodova da se sigurno plasiramo na Euro, ali trenutno smo fokusirani samo na predstojeći meč. BiH je snažna selekcija i možda bi nam pomoglo i da odigramo neriješeno, ali naš cilj je isključivo doći do sva tri boda".

Meč Rumunije i BiH igra se s početkom u 18 sati, a potencijalni sastavi su:

Rumunija: Radu - Ghiţă, Grigore, Paşcanu, Radu - Oaidă, Cicâldău - Man, Hagi, Coman - Ad. Petre

BiH: Trkulja - Memija, Mihojević, Radeljić, Kadušić - Ćavar, Lončar - Kuzmanović, Gojak, Menalo - Demirović

Top Komentari

velez mo
HAJMO MOMCI DOBITI OVO,SAMO JAKO.
19 0
MirzaBarucic
Idemo ludo, idemo jako ... VOLIM TE BIH!
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi