Radonjić: Ispunili smo cilj

Trener Zvezde nakon odbrane trofeja u ABA ligi

Radonjić: Ispunili smo cilj

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je njegova ekipa večeras bila na visini zadatka i da je zasluženo došla do trećeg trijumfa u finalnoj seriji i odbrane titule u ABA ligi.

Beogradski tim ostvario je ubjedljivu pobjedu u Zagrebu protiv Cedevite (77:61) i tako obezbijedio učešće u Euroligi i naredne sezone. 

"Prije svega zadovoljstvo je ogromno što smo došli do onoga što je bio cilj, a to je osvajanje Jadranske lige. Na početku sezone sasvim prirodno smo rekli da je to nešto što je ključno, kao što je bilo i prethodnih. Pobjedom u Jadranskoj ligi ponovo smo u Euroligi i iz mnogo razloga je to bez dileme prioritetni momenat za nas", rekao je crnogorski stručnjak.

Radonjić se potom osvrnuo na večerašnji meč.

"Igrali smo takmičarski dobro meč. Možda je bilo nekih grešaka u prvom dijelu, kada je Cedevita dolazila do lakih poena, ali uspjeli smo da stvorimo razliku, iskontrolisali smo situaciji i na kraju pobijedili", zaključio je Radonjić.

Zadovoljstvo nije krio ni Zvezdin kapiten Luka Mitrović.

"Čitave sezone smo bili dominantni, a to smo potvrdili i u play-offu. Odigrali smo kvalitetno, iako smo nastupili bez Jovića, koji je bio naš najbolji igrač ove sezone. Uspjeli smo da se stisnemo, nadomjestimo njegov izostanak i na kraju po malo iznenađujuće slavimo u finalu ovim rezultatom", izjavio je Mitrović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi