Radonjić nakon uspjeha sa Zvezdom danas obukao dres Marseillea

Srbijanski fudbaler potpisao ugovor sa novim klubom

Radonjić nakon uspjeha sa Zvezdom danas obukao dres Marseillea

Već neko vrijeme se znalo da će 22-godišnji krilni napadač Nemanja Radonjić dres Crvene zvezde zamijeniti onime francuskog velikana Marseillea.

Transfer je odavno dogovoren, ali je Radonjić sinoć učestvovao u velikom uspjehu Crvene zvezde i plasmanu "crveno-bijelih" u grupnu fazu Lige prvaka.

Ipak, već danas su francuski mediji prenijeli da je Radonjić i zvanično postao igrač Marseillea pošto je sa ovim klubom potpisao petogodišnji ugovor, a francuski klub je na svom Twitteru postavio prve kadrove Radonjića u dresu velikana sa Velodromea.

Podsjetimo, Radonjićev transfer u Marseille je vrijedan oko 12 miliona eura, od čega će sedam miliona pripasti Zvezdi, dok će ostatak podijeliti igrač, menadžer i Roma, pošto je ovaj fudbaler jedno vrijeme bio član italijanskog kluba, a Vučica i Zvezda su i dalje imale važeći dogovor oko prava na ovog igrača. Inače, Radonjić je upravo iz Rome na ljeto 2017. godine stigao u Zvezdu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi