Zvezdini fudbaleri dobijaju nezapamćene premije za ulazak u LP

Velike nagrade za veliki uspjeh

Zvezdini fudbaleri dobijaju nezapamćene premije za ulazak u LP

Crvena zvezda je sinoć remijem sa Salzburgom (2:2) u Austriji izborila historijski uspjeh i plasirala se u grupnu fazu Lige prvaka.

Zvezda je posljednji put u ovom takmičenju igrala prije skoro tri decenije, a sinoć je u šokantnom ogledu sa favorizovanim Austrijancima nadoknadila minus od dva gola i ispisala nove stranice klupske historije koja je svakako izuzetno bogata.

A bogate će biti i premije koje će zaraditi fudbaleri beogradskog kluba. Prema pisanju Mozzartsporta, Uprava Crvene zvezde odlučila je da nagradi nosioce igre i najzaslužnije za ovaj uspjeh sa po 80.000 eura.

Nagrađeni će biti i ostali fudbaleri i to proporcionalno sa tim koliko su igrali u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zvezdinim fudbalerima bila je obećano po 48.000 eura u slučaju plasmana u grupnu fazu Evropske lige, ali sada će dobiti gotovo dvostruko više što je nagrada kakva se ne pamti u srpskom klupskom fudbalu.

Inače, Crvena zvezda je ulaskom u Ligu prvaka od UEFA-e zaradila 15 miliona. Osim toga, za svaku pobjedu koju ostvari u eliti, Zvezda će inkasirati dodatnih 2,7 miliona eura, a za svaki remi oko 900.000 evropskih novčanica.

Top Komentari

Benjamingst
Tako se bogati klub ulazkom u LS.... I jaca nacionalnu ligu.
20 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti