Radost i tuga u jednom: Dirljive scene iz Cardiffa u čast Emiliana Sale
Argentinski fudbaler, koji je postao najskuplje plaćenji fudbaler u historiji kluba, igrao je sezonu života i transfer u Cardiff mu je otvarao put još veće karijere. Ipak, u Premier ligi nikada neće zaigrati (Foto: EPA)

Još uvijek nije pronađen nestali avion

Radost i tuga u jednom: Dirljive scene iz Cardiffa u čast Emiliana Sale

M. Šljivak

Sudbina Emiliana Sale ni nakon gotovo dvije sedmice još uvijek nije poznata.

Avion kojim je argentinski fudbaler putovao iz Nantesa u Cardiff, kako bi se pridružio novim saigračima, nestao je iznad Engleskog kanala i od tog trenutka mu se gubi trag.

Šanse da je Sala preživio gotovo da ne postoje. Iako porodica još uvijek gaji nadu da je Emiliano živ, navijači njegovih klubova Nantesa i Cardiffa su se oprostili od njega.

Danas je kompletan Cardiff bio okićen fotografijama sa likom argentinskog fudbalera. Iako nikada nije obukao dres ovog tima, njega u velškoj ekipi smatraju svojim i to su danas jasno pokazali.

Strijelac Bobby Ried je nakon golova koje je postigao podigao majicu sa likom nesuđenog saigrača, a pred meč je na tribinama i oko stadiona bilo apsolutno sve u čast argentinskog fudbalera.

Menadžer Cardiffa slomljen: Nikad mi nije bilo ovako teško, razmišljam o ostavci

Menadžer Cardiffa Neil Warnock poručio je da mu nikada u karijeri nije bilo ovako teško.

Razlog je naravno argentinski napadač Emiliano Sala, koji vjerovatno nikad neće obući dres Cardiffa.

"Trener sam 40 godina i nikada mi nije bilo ovako teško. Od kada se dogodila tragedija jedina stvar o kojoj razmišljam je ostavka. Ne vjerujem da mi se više vodi ekipa i na jednoj utakmici. Pokušavam spavati, ali to izgleda kao nemoguća misija. Upoznao sam tog dečka, bili smo u stalnom kontaktu zadnjih mjeseci, a pored mene još tri ili četiri igrača Cardiffa su u teškom psihičkom stanju. Pomažu nam psiholozi, a neizdrživo mi je biti u vlastitim mislima", rekao je Warnock i dodao:

"Ja bih trebao biti motivator, ali ko će mene motivisati? Zato vam kažem, najozbiljnije razmišljam o ostavci jer kada god pokušavam raditi svoj posao uvijek pomislim: 'Ma kakav fudbal'".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi