Fudbaler Sarajeva i U-21 reprezentativac

Radovac: Moramo se potruditi da se plasiramo na EP

Baš poput starijih kolega iz "A" tima, okupila se i mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine predvođena selektorom Darkom Nesterovićem.

Našu reprezentaciju očekuju dvije pripremne utakmice, a protivnici će im biti U-23 reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država, te vršnjaci iz Turske.

O predstojećim susretima, ali i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo govorio je Samir Radovac, fudbaler Sarajeva.

"Pa mislim da smo dobili povoljnu grupu i da možemo ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo. Naravno, najbitniji je kvalitetan rad i trud. Ciklus traje godinu i po i pokušat ćemo da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo", rekao je Radovac i dodao:

"Dobro smo upoznati i sa kvalitetom naših narednih protivnika, ali nama nije bitno protiv koga igramo. Isto mi je rekao i selektor, koji kaže da nije bitno protiv koje države igramo, već da je bitno samo ono što se desi na terenu"

Samir Radovac nije jedini mladi reprezentativac BiH iz redova Sarajeva.

"Drago mi je što je ovdje sa mnom i Marko Mihojević, moj saigrač iz Sarajeva. Željo i Sarajevo su naši najveći klubovi i mislim da bi bilo malo da je samo jedan igrač Sarajeva u reprezentaciji. Zbog toga mi je drago što nisam sam, a Marko nam može mnogo pomoći u odbrani i u cijelom trenažnom procesu"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.