Radović pred gostovanje na Tušnju: Radnik odavno više nije iznenađenje u bh. fudbalu

Lijevi bek tima iz Bijeljine za SportSport.ba

Radović pred gostovanje na Tušnju: Radnik odavno više nije iznenađenje u bh. fudbalu

M. Šljivak

Jednu od najzanimljivijih utakmica 13. kola Premijer lige BiH odigrat će sutra na Tušnju ekipe Tuzla Cityja i Radnika iz Bijeljine.

Gosti u ovaj meč ulaze sa zaista sjajnim nizom od tri uzastopne pobjede kojima su ponovo stigli u vrh Premijer lige.

Tim iz Bijeljine je u prvoj utakmici ove sezone razbio Tuzlake. Bilo je uvjerljivih 3:0, no za razliku od ove utakmice, sutra ćemo vjerovatno gledati mnogo drugačiju utakmicu.

Ponajbolji pojedinac Radnika ove sezone i prvi asistent lige Slaviša Radović je za SportSport.ba najavio ovaj meč i ističe da sutra treba očekivati itekako tvrdu utakmicu.

"Vjerujem da će sutra biti potpuno drugačiji meč u odnos u na onaj u Bijeljini. Sa Tuzlom uvijek igramo tvrdo na Tušnju, dva puta smo remizirali i sutra očekujem pozitivan rezultat za svoj tim".

Radnik je u sjajnoj seriji rezultata, a Radović se nada da će bodove osvojiti i u Tuzli.

"Rezultati u posljednjim utakmicama govore da smo u dobroj formi. Uhvatili smo taj pobjednički niz i sigurno je da imamo šanse u sutrašnjem meču. Mi idemo iz meča u meč, više nismo iznenađenje u bh. fudbalu i sigurno je da ćemo mnogima u vrhu tabele tokom sezone poremetiti planove".

Iako je tek 13. kolo na rasporedu, pojedini timovi se već izdvajaju na tabeli. Radnik svoju šansu za izalazak u Evropu čeka sa strane i iskoristit će svaku šansu koja im se ukaže.

"Premijer liga je ove sezone zaista dobra. Borac i Velež su ulaskom donijeli dosta ovoj ligi. Ima dosta kvalitetnih timova, igra je bolja, kvalitet igrača je znatno veći i očekujem veliku borbu za titulu do samog kraja".

A na kraju na vrhu Radović vidi Željezničar...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Od svih utakmica koje sam igrao ove sezone, najteže je bilo protiv Željezničara. Amar Osim je zaista napravio odličan posao sa ovim timom i za razliku od prethodnih sezona, razlika je evidentna. Smatram da bi Željo na kraju sezone mogao proći prvi kroz cilj i da su po kvalitetu ispred drugih timova. Posebna prednost im je trener, koji dobro poznaje ligu, odličan je stručnjak i vjerujem da je igračima Željezničara sa njim zadovoljstvo raditi".

Radnik je prošle sezone uspio da završi u Evropi. Tim Mladena Žižovića je i ove sezone zaista odličan i nijedan tim se protiv ekipe iz Bijeljine neće naigrati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi