Radović zadovoljan u Čapljini: Ekipa je radna i milina je raditi sa ovim momcima

Iskusni stručnjak na klupi federalnog prvoligaša

Radović zadovoljan u Čapljini: Ekipa je radna i milina je raditi sa ovim momcima

S. Mlaćo

Dragan Radović će u novoj sezoni Prve lige FBiH sjediti na klupi HNK Čapljina.

Radović dobro poznaje kvalitete Prve lige i vjeruju da sa Čapljincima može napraviti dobar posao. Vrijedno radi sa postojećim kadrom i ističe da su pojačanja potrebna, posebno u navalnom redu.

"Dosta sam zadovoljan s obzirom na budžet s kojim raspolažemo. Ove sedmice smo radili po jedan trening, više aerobno i kompletirali ekipu. Potrebna su nam dva-tri nogometaša naprijed i mislim da će to biti to", ističe Radović.

Saradnju je dogovorio do polusezone, a razlog je jasan.

"Čekam nešto za vani, pa smo saradnju dogovorili do polusezone. Sa Damirom Obadom sam dogovorio da preuzmem Čapljinu, da ih malo podignem i da to probamo sa mlađom ekipom. Sredina tabele je neki prvi cilj, a naravno ako mognemo i nešto više, što da ne".

Zadovoljan je stanjem u ekipi.

"Milina je raditi sa ovim momcima. Ekipa je radna, kvalitet nije loš, a ima puno posla, pogotovo na taktičkom planu".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U utorak je održano žrijebanje parova, a Čapljina će sezonu otvoriti domaćim susretom protiv novajlije Budućnosti iz Banovića.

"Raspored ko raspored. Sa svima nam je igrati. Na početku će biti malo teže. Dolazi nam Budućnost koja uvijek ima dobru ekipu, pa idemo TOŠK-u, a onda dolazi Bratstvo. Veoma je bitno da dobro startamo i nadam se da će tako i biti", dodao je iskusni stručnjak na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi