Radu "glumio" Džeku, pa dobio daleko težu kaznu od bh. reprezentativca
Rumun je isključen u ludoj utakmici Intera i Lazija u četvrtak navečer

Rumunu četiri meča suspenzije

Radu "glumio" Džeku, pa dobio daleko težu kaznu od bh. reprezentativca

Edmir Škorić

Defanzivac Lazija Stefan Radu dobio je direktan crveni karton u četvrtak navečer u meču Lazija i Intera.

Lazio je na penale izbacio Inter i plasirao se u polufinale Kupa Italije, a Radu je dobio direktan crveni karton u samoj završnici drugog produžetka.

Rumun je kažnjen jer je odgurnuo sudiju i nešto mu opsovao, a Disciplinska komisija Italijanskog nogometnog saveza suspendovala ga je na četiri meča u Kupu, a podsjećamo da je Edin Džeko kažnjen sa samo dva meča zbog sličnog prekršaja u duelu Fiorentine i Rome.

Atalantini Remo Freuler i Berat Djimsiti, te Interov Roberto Gagliardini dobili su po meč suspenzije.

Navijačima Atalante je zbog pirotehničkih sredstava u duelu sJuventusom pripisana kazna u visini od 5.000 eura, dok Milan mora da plati 20.000 eura zbog uvredljivih skandiranja navijača na račun gostiju iz Napolija.

Zbog "očiglednog kontroverznog stava prema sudiji" trener Juventusa Max Allegri dobio je meč suspenzije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi