"Raduje me naša igra u posljednjem meču, posebno jer smo izgledali jadno u nekim utakmicama"

Baka misli da će dolazak novog trenera podići agresivnost u igri Širokog

"Raduje me naša igra u posljednjem meču, posebno jer smo izgledali jadno u nekim utakmicama"

Povodom sutrašnje utakmice devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kom će Zrinjski u hercegovačkm derbiju dočekati Široki, u prostorijama HŠK Zrinjski održana je redovita press konferencija na kojoj je kao i obično riječ imao trener Plemića Baka Slišković koji je ovako vidio sutrašnji derbi:

"Tri pobjede u nizu iza nas imaju veliki značaj , nakon početne krize ponovno smo u igri, na par vodova od vodećeg. Utakmica protiv Širokog ima ogroman značaj u ovom trenu. Pobjedom bi ostali u vrhu. Nakon toga nas čeka veliki broj utakmica kući, a prije toga Kup u Tuzli i teško gostovanje u Bijeljini. Ova utakmica sutra je značajna i za nas i za goste koji su promjenom trenera iskazali želju da prodrmaju ekipu iz monotonije i sutrašnja utakmica bit će teška za nas bez obzira što mo mi u boljoj formi od njih. Oni su po tradiciji opasan protivnik i po tradiciji u Mostaru igraju kvalitetno" - kazao je Slišković i nastavio:

"Utakmica protiv Krupe bila je jedna od naših najkvalitetnijih protiv ovog protivnika, a protiv njih smo se uvijek mučili da dođemo do kvalitetnog razulteta. Tamo me obradovala trkačka moć koja se popravila u odnosu na utamice protiv Zvijezde i posebno Tuzle gdje smo po meni izgledali jadno na terenu.

Osvježili smo ekipu kroz ovaj period od 15 dana, radili da održimo igrače na nivou, ne da ih premorimo. Vjerujem da ćemo trkački odigrati korektno a i kvalitetno, a naravno pita se nešto i Široki, tj.kako će oni odigrati.

Širokom su otišli neki važni igrači, ali oni su opet u vrhu. Imaju problem u realizaciji, dali su malo golova, ali malo i primili. Jedna čvrsta ekipa koja neće dozvoliti veliki broj prilika i bez obzira na promjene u igračkom kadru opet su sastavili dobar tim. Uhvatila ih je kriza koja ne zaobiđe ni jednu ekipu, kriza koja uhvati u nekim momentima svaku momčad na svijetu.

Ima tu nekoliko sjajnih pojedinaca, mlade igrače koji imaju ambiciju da se dokažu. Ni u jednom trenu ne smijemo podcijeniti Široki, dapače. Vjerujem da će dolaskom novog trenera biti dosta agresivniji, posebno u zadnjoj liniji. Morat ćemo biti oprezni posebno u prvih 15, 20 minuta gdje očekujem da će oni zaigrati presing i da će praviti pritisak na našu zadnju liniju".

Što se tiče stanja u ekipi Baka je rekao ovako:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Imamo sedam stranaca s Veselinovićem. Nekada zbog ovog pravila s U-21 igračima sam primoran u igri imati i Stanića i Markovića, normalno je da moram rotirati. Svi igrači će dobivati prilike do zimske pauze da pokažu šta i koliko mogu. Odnosit ću se isto prema svima, od kapetana Stojkića, do najmlađeg Kristijana Stanića. Mislim da su i igrači shvatili da neće biti u prvih 11 ako to nisu treningom zaslužili. Na meni je da pronađem 13, 14 igrača na koje se mogu osloniti u svakom trenutku. Što se tiče Veselinovića on još nema pravo nastupa, a i da ima ne bi konkurirao jer još nije na razini da može igrati našu ligu. Šteta što se Šovšić teže ozlijedio na jučerašnjem treningu. U pitanju je čini mi se ozljeda lista. Taman se bio podigao i računao sam sutra na njega, no što je tu je, idemo s onim koji su spremni za sutrašnju utakmicu".

Zrinjski i Široki sutra igraju na stadionu pod Bijelim Brijegom u 20h.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi