Studenti FPMOZ-a pomažu HŠK Zrinjskom

Predstavljena vizija Zrinjskog za budućnost

Studenti FPMOZ-a pomažu HŠK Zrinjskom

Hrvatski športski klub Zrinjski i Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u siječnju su potpisali ugovor o međusobnoj suradnji. Studenti FPMOZ-a Ivan Dominković i Marin Jovanović tako su priključeni radu Omladinske škole HŠK Zrinjski s ciljem da unaprijede istu.

Voditelj Omladinske škole Zrinjskog Dragan Perić istaknuo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s FPMOZ-om od koje će koristi imati Zrinjski, ali i studenti koji stječu prijeko potrebna praktična znanja iz nogometa. 

"Zahvalio bih se dekanu Vasilju i prodekanu Ćorluki što su nam omogućili suradnju za boljitak naše škole nogometa. Od potpisivanja ovog ugovora bili smo na nekoliko predavanja na fakultetu, a njihovi studenti su svakodnevno kod nas na raspolaganju i donijeli su dosta dobroga u školu nogometa. U tom kontektu smo napravili suradnju s ovim momcima. Njih dvojica će kod nas biti kao treneri za najmlađe selekcije, te će kroz školu prenositi na sve trenere znanje koje steknu na fakultetu. Mi puno možemo naučiti od njih, a oni mogu doći do novih iskustava koja mogu koristiti u usavršavanju na fakultetu", kazao je voditelj Omladinske škole HŠK Zrinjski Dragan Perić i uručio zahvalnicu dekanu Mariu Vasilju.


"Veselim se što sam u velikoj obitelji Zrinjski, danas, a kao i znate i svake subote ili nedjelje, ovisno kada Zrinjski igra u Mostaru. Raduje me biti na utakmicama, i družiti se s meni dragim ljudima. Iskreno, mi je drago da su naši studenti prepoznali ovu priliku i iskoristili je na najbolji mogući način. Kada govorimo o fakultetu i Sveučilištu u Mostaru, uvijek kažemo da želimo biti svjetionik u društvu, želimo biti ideja vodilja. Bez povezivanja društvene zajednice i sredine u kojoj živimo sa fakultetima apsolutno nema smisla ni postojanje fakulteta, niti njegovo djelovanje", istaknuo je dekan Vasilj i dodao: 


"Svaki student na svoj način doprinosi radu fakulteta, ali isto tako svi oni iz društvene sredine i zajednice sa svojim prijedlozima, idejama, sugestijama pomažu fakultetu da bude još bolji i da nastojimo napraviti iskorak koji će biti prepoznat u društvenoj zajednici". 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nama je izuzetno važno da imamo jedan takav vid prakse za naše studente, jer u HŠK Zrinjski su igrači koji dugi niz godina treniraju i imaju neka saznanja o tehnici i taktici, i spona s našim studentima koji imaju više teoretskog znanja, a manje praktičnog znanja iz nemogućnosti da kvalitetno organiziramo praksu na fakultetu. Tako da smo sa Zrinjskim dobili jednu nadopunu svojih teorijskih znanja kroz praktični dio i sa završetkom fakulteta mogu reći da znaju i teoretski i praktični dio. Najviše zasluge za to pripadaju gospodinu Draganu Periću koji je svoje trenere i sebe osobno stavio na raspolaganje svim našim studentima. Nadam se da će ova suradnja u sljedećim godinama biti još aktivnija, jer imamo dio studenata koji završavaju petu godinu, i njima također treba praksa", riječi su prorektora Ćorluke.

Studenti Ivan Dominković i Marin Jovanović uradili su program rada i razvoja Nogometne škole HŠK Zrinjski koji nosi naziv 'Zrinjski, danas i sutra', te su ga predstavili pred okupljenim novinarima, predstavnicima Zrinjskog i FPMOZ-a. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi