Rafa Benitez se vratio u Englesku, ali to navijače Liverpoola ne čini sretnima

Vodit će Everton

Rafa Benitez se vratio u Englesku, ali to navijače Liverpoola ne čini sretnima

Edmir Škorić

Rafael Benitez postat će novi trener Evertona, javljaju mediji u Engleskoj.

Španski stručnjak je sinoć imao novi sastanak s upravom Karamela i navodno na istom dogovorio saradnju, pa se očekuje uskoro da ga na Goodisonu proglase novim menadžerom.

Benitez će zamijeniti Carla Ancelottija, koji se vratio na čelo Real Madrida. 61-godišnji trener zadnji je put vodio kineski Dalien Pro, ali je otišao u januaru zbog pandemije koronavirusa.

U Engleskoj ima iskustva jer je vodio Newcastle, a proslavio se ranije u Evertonovom gradskom rivalu Liverpoolu. Takođe, vodio je i Chelsea, Valenciju, Inter i Napoli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osvajao je dva puta La Ligu s Valencijom, dok je s Liverpoolom osvojio FA kup i Ligu prvaka, te Superkup Evrope. Evropsku ligu je u sezoni 2012/13 osvojio s Chelseajem.

Pitanje je kako će reagovati navijači Liverpoola kada čuju da je nekada njihov najdraži menadžer otišao u redove ljutog rivala.

Top Komentari

Mowzilla
Besic unlikes this hehe
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi