Rafael Benitez napustio Newcastle United!

Bez dogovora

Rafael Benitez napustio Newcastle United! · Zvanično

Admin Čaušević

Newcastle United je saopštio da će Rafael Benitez napustiti klub nakon isteka ugovora 30. juna.

Svrake su minulu sezonu sa Benitezom na klupi, koji je ekipu preuzeo u martu 2016. godine, završili na 13. mjestu Premiershipa.

"Naporno smo radili da produžimo Rafin ugovor već značajan period, međutim, nije bilo niti će biti moguće pronaći dogovor sa Rafom i njegovim predstavnicima", saopštili su iz Newcastle Uniteda.

U saopštenju se navodi da će i Benitezovi pomoćnici Paco Moreno, Antonio Perez i Mikel Antonio također napustiti klub 30. juna.

"Želimo se zahvaliti Rafi i njegovim pomoćnicima za odrađeni posao u posljednje tri godine. Sada počinje proces traženja njegovog nasljednika", poručili su iz Newcastlea.

Ovaj 59-godišnji trener je ranije radio u Real Madridu, Napoliju, Chelseju, Interu, Valenciji...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi