Procurila odštetna klauzula nove zvijezde Milana: Rossoneri su tačno znali šta rade

Neće ga lako izgubiti

Procurila odštetna klauzula nove zvijezde Milana: Rossoneri su tačno znali šta rade

E. Škorić

Nogometaši Milana osvojili su 19. titulu u Seriji A i prvu nakon 2011. godine.

Jedan od ključnih igrača na putu prema tituli bio je sjajni Portugalac Rafael Leao, koji je u meču odluke u posljednjem kolu protiv Sassuola za poluvrijeme upisao čak tri asistencije.

Leao je po mnogima Milanovo najveće otkriće, a već sada ga žele mnogi veliki timovi, pa će Milanu biti jako teško da ga zadrži.

PSG i Manchester City su neki od klubova koji će htjeti da kupe izuzetnog krilnog napadača, a italijanski mediji objavili su da ima odštetnu klauzulu u ugovoru s Milanom.

Leaov agent Jorge Mendes je bio protiv toga, ali Milan je inzistirao da se prilikom potpisa "osigura" tako što je ugrađena klauzula od čak 150 miliona eura.

Naravno taj iznos je velik bez obzira na Leaove kvalitete, a Milan će biti u iskušenju da ga proda možda već ovog ljeta i pretpostavlja se da će na San Siro dolaziti ponude od oko 70-80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dvadesetdvogodišnji ofanzivac koji je u Milan došao iz Lillea, a prethodno igrao za Sporting, upisao je 34 nastupa i dao je 11 golova uz 10 asistencija. Neki od golova bili su zlata vrijedni za Milan u šampionskoj tituli.

Uz sve to, Leao je u oktobru prošle godine debitovao za Portugal i sakupio pet nastupa, ali je ovo samo početak njegove velike karijere.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Kakva masinerija od igraca
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi