Bivši igrač Milana i Intera za sve krivi Edina Džeku

Smatra da je on bio koban za Nerazzurre

Bivši igrač Milana i Intera za sve krivi Edina Džeku

E. Škorić

Fulvio Collovati, bivši nogometaš Intera i Milana, govorio je o tek okončanoj trci za Scudetto.

Milan je u posljednjem kolu Serije A u nedjelju pobijedio Sassuolo kao gost s 3:0 i tako je postao prvak Italije po 19. put, odnosno prvi put od 2011. godine.

Rossonerima je posao olakšao i gradski rival Inter, koji je u završnici doživio poraz od Bologne i tako izgubio korak za gradskim rivalom, a bivši igrač milanskih timova Fulvio Collovati krivca je pronašao u bh. reprezentativcu.

"Imao je početnu fazu u kojoj je on bio glavni igrač, referentna tačka, a onda je pao i Inter. U drugom dijelu je je igrao manje, ali je srećom Lautaro Martinez razmišljao o tome. Edin Džeko je sinteza Interovog prvenstva . Ne možemo misliti da bi mogao zamijeniti Lukakua. Govorimo o dva različita igrača", poručio je Collovati.

Mnogi krivca za izgubljenu titulu vide u rumunskom golmanu Raduu, koji je upravo protiv Bologne napravio nepopravljiv kiks.

"Najlakše je kriviti slabije. Njegova greška ostaje, ali Inter je tu utakmicu u Bologni mogao i raniej dobiti. Po meni je pogrešno vaditi se na Radua. Inter je izgubio Scudetto u tih sedam utakmica kada je od mogućeg 21 osvojio samo sedam bodova".

Da li je Milan zaslužio titulu?

"Brojke na kraju govore same za sebe. Najbolji je onaj koji se pokaže na terenu i Milan je to pokazao".

Potražite više informacija na temu Serie A:

A Inter?

"Osvojio je Superkup i Kup Italije, ne može se žaliti čak i ako navijači osjećaju gorčinu jer su ostali bez titule. Inter je dominirao prvenstvom, ali spomenutih sedam bodova u sedam mečeva je presudilo. Svi naravno govore samo o Bologni, ali šta ćemo sa ostalim utakmicama gdje je Inter morao da pobijedi, a nije?", zaključio je bivši igrač milanskih timova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

HarisADP
Normalno da je jbn dzeko kriv, bas si to reko kako jest, cista desetka. Nabiti dzeku nogom u gujscu za ovu izgubljenu titulu!!!
0 7
criticos
Titula je izgubljena porazom u direktnom duelu od Milana, a sansu za popravni je ukenjao trener kad je stavio drugog golmana koji ih je ukopao i porazom vratio na 2 mjesto a do te tekme su imali sve u svojim rukama.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti