Govori da će Barcelona osvojiti Ligu prvaka; Prije mjesec je Laportu nazvao idiotom, a klub mafijom

Rafael van der Vaart

Govori da će Barcelona osvojiti Ligu prvaka; Prije mjesec je Laportu nazvao idiotom, a klub mafijom

Eldar Ganibegović

Rafael van der Vaart čovjek je koji se ne libi da javno i bez dlake na jeziku iskaže svoje mišljenje.

Prije samo mjesec dana gostujući na jednoj televiziji u rodnoj Holandiji, bivši fudbaler je predsjednika Barcelona Joana Laportu nazvao idiotom, a klub mafijom.

"Kako, zaboga, možete kupovati igrače kada nemate novca? Smatram da je to sramota. I Laporta koji se svuda smije svojom velikom glavom. Ovaj čovjek misli da je kralj. Ali ja mislim da je pomalo idiot".

"Ne možete ovako postupati s ljudima. Frenkie zarađuje previše? Potpišete ugovor i onda ispunite ugovor, a ne ovako".

"Barcino ime na karti postalo je jako loše. To je sjajan klub i svi žele tamo igrati. Ali od sada drugačije sudimo i smatram da je sramota igrati za njih", rekao je tada Rafael.

Ipak, čini se da ga je svojim igrama u proteklih 30 dana Blaugrana uspjela impresionirati i sada je bivši fudbaler Real Madrida mišljenja da će upravo Barcelona biti ta koja će osvojiti pehar pobjednika Lige prvaka.

Oglasi

"Barcelona će osvojiti Ligu prvaka. To je samo moj osjećaj. Ne temelji se ni na čemu posebno", rekao je van der Vaart, prenosi Ziggo Sport.

Inače, Barcelona se nalazi u grupi C Lige prvaka, zajedno Interom, Bayernom i Viktorijom Plzen te je ta grupa s razlogom nazvana grupom smrti.

U prvom kolu Barcelona je imala najlakšu utakmicu, na domaćem terenu dočekali su češki tim i deklasirali ga s 5:1, no večeras će biti sasvim druga priča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, na rasporedu je derbi Lige prvaka, a Barcelona gostuje kod Bayerna koji je u prvom kolu s 0:2 bio bolji od Intera. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Teške neke Amsterdamske droge
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi