Sterling poslao poruku Guardioli: "Od svoje 17. godine..."

Nije htio da se pomiri s tim

Sterling poslao poruku Guardioli: "Od svoje 17. godine..."

E. Ganibegović

Raheem Sterling ovog je ljeta iz Manchester Cityja prešao u Chelsea.

U razgovoru za klupsku stranicu ovaj brzonogi fudbaler istakao je da mu je bio potreban novi izazov u karijeri, ali i skrenuo je pažnju na jedan od problema koje je imao u Manchester Cityju.

"Jednostavno sam osjećao da moje vrijeme igranja u Cityju postaje sve ograničenije iz raznih razloga. Nisam si mogao priuštiti gubljenje vremena. Stoga sam trebao ostati na istoj razini i prihvatiti novi izazov", kazao je iskreni Sterling. 

Engleski internacionalac je korišten sve manje i manje u posljednje dvije sezone nakon uspona Phila Fodena i Cityja koji je potrošio blizu 100 miliona funti na dovođenje Jacka Grealisha.

"Od svoje 17. godine uvijek sam bio starter, tako da doći do vrhunca svoje karijere i ne igrati redovno je nešto što nisam mogao prihvatiti", nastavio je fudbaler koji je nosio dres Liverpoola između 2012. i 2015. godine.

Sterling je četiri puta osvojio Premier ligu u posljednjih pet godina u Cityju. Za "građane" je u 337 nastupa zabio 131 gol.

Thomas Tuchel, trener Chelseaja, pokušava iskoristiti upravo tu sposobnost Sterlinga da daje golove i to u uslovima u kojima je londonska momčad, čini se, prisiljena igrati bez pravog napadača u tekućoj sezoni, nakon odlaska Romelua Lukakua u milanski Inter i povratak Tima Wernera u Leipzig.

Sterling će svoju prvu utakmicu za Chelsea odigrati u nedjelju na Stamford Bridgeu, protiv Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se Chelseaja tiče, oni su na radaru imali Aubameyanga iz Barcelone, no čini se da od toga neće biti ništa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi