Novinar Haalandu rekao da pripazi na jezik, ali ovog je hladnokrvnog tipa ionako briga za sve

Šou nakon meča

Novinar Haalandu rekao da pripazi na jezik, ali ovog je hladnokrvnog tipa ionako briga za sve

E. Škorić

Norveški napadač Erling Haaland jučer je debitovao u engleskoj Premier ligi.

Haaland je postigao dva gola u 2:0 pobjedi Manchester Cityja u gostima kod West Hama. Odmah je 21-godišnji napadač pokazao da će biti pravo pojačanje za aktuelnog prvaka Engleske, koji ga je kupi ovog ljeta od Borussije Dortmund.

Koliko o njegovoj izvrsnoj formi, nakon utakmice u Londonu se govorilo i o njegovom kiksu tokom izjave koju je dao za Sky Sports.

Njega je Pep Guardiola ranije izveo iz igre, iako je imao priliku da postigne hat-trick. O toj činjenici pitao ga je novinar, ali Haaland je prilikom odgovora bio pomalo vulgaran.

"Da, imao sam priliku za hat-trick. Ako ste gledali Gundoganovu akciju neposredno prije mog izlaska, dobro znate da sam mogao bolje da se pozicioniram. Malo je s*anje, ali tako je", kazao je napadač.

Nakon ovih riječi engleski novinar odmah je opomenuo nogometaša da pazi na jezik. Kako je Haaland reagovao na riječi novinara? Ponovo je psovao.

Oglasi

"Oprosti, s*anje", rekao je Norvežanin, pa se nasmijao. Cijelu nezgodu objasnio je lošim poznavanjem engleskog jezika.

U narednom kolu engleske Premier lige City će dočekati Bournemouth i to će biti nova prilika da Haaland pokaže kakav je majstor pred protivničkim golom.

Menadžer Cityja Pep Guardiola oduševljeno je govorio o svom novom igraču.

"On je tip s nevjerovatnim talentom, postiže lijepe brojke, ali mi bismo željeli dodati nešto više njegovoj igri kako bi bio bolji igrač, a ne samo tip koji zabija golove. On je rođen da daje golove, ali želim učiniti da bude još bolji", rekao je Guardiola.

Guardiola, koji se nije ispričao zbog izbacivanja Haalanda u drugom poluvremenu, sarkastično je odgovorio na kritike upućene Norvežaninu nakon poraza Cityja od Liverpoola u Community Shieldu. "Prije sedam dana nije se mogao prilagoditi u Premier ligi ," rekao je. "Sada je uz najbolje, Titija Henryja, Alana Shearera i Cristiana Ronalda".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Menadžer West Hama David Moyes je priznao da je njegovu momčad City jednsotavno deklasirao. "Bili su tako dobri. Smatrao sam da su nas danas taktički potpuno nadmašili. Igrali su drugačije nego na kraju prošle sezone s oba beka u sredini terena poput veznjaka".

I sam Moyes je govorio o Haalandu i rekao da je savršen napadač kojeg je nekad nemoguće zaustaviti, te da će biti pravi hit u Premier ligi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...boli ga kita,moze kako hoce,ne smiju mu nista,Arapi su kupili sve,od FA do sudijske organizacije...
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi