Rahimić govorio Rusima o izolaciji, stanju u BiH...

I danas je mnogo cijenjen

Rahimić govorio Rusima o izolaciji, stanju u BiH...

Proslavljeni bh. fudbaler Elvir Rahimić dao je intervju za medije u Rusiji gdje je, između ostalog, govorio i o situaciji u kojoj se trenutno nalazi svijet.

Koronavirus nije zaobišao ni Rusiju gdje je do danas evidentirano oko 7.5 hiljada oboljelih, a to je na pauzu primoralo i našeg Elvira Rahimića koji je nakon bogate karijere dobio priliku da radi u akademiji CSKA.

"I mi smo u karantinu do 1. maja, baš kao i prvi tim, a dalje ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati. Teško je bez fudbala, pogotovo kada si čitav život u tome, ali ne preostaje nam ništa drugo nego da čekamo koliko god moramo. Jednog dana će ovo proći i vratit ćemo se našim uobičajenim obavezama", izjavio je Rahimić.

Zanimalo je Ruse i kakvo je stanje u BiH.

"I tamo postoje ozbiljne mjere. Oni mlađi od 18 i stariji od 65 godina ne smiju se kretati. Od osam navečer do pet ujutro je policijski sat."

Dodao je Rahimić kako je na vezi i sa Zoranom Tošićem, bivšim fuidbalerom CSKA, koji danas igra u Kini.

"Tošić kaže da je epidemija u Kini pala na nultu tačku. Njegov novi tim uveliko trenira i sprema se za nastavak sezone. Prije neki dan je igrao i prijateljsku utakmicu. Rekli su mu da bi liga trebala da počne 18. aprila, mada se spominje i da bi se start mogao odložiti za koji dan. Fudbal će se opet igrati, početak sezone je odmah iza ugla..."

Prije nekoliko dana Rahimić je proslavio 44. rođendan.

"Lijepo je što me ljudi i dalje pamte, dobio sam mnogo čestitki. Nije bilo prostora za slavlje. Moja porodica i ja u Moskvi provodimo cijelo vrijeme kod kuće. Izađemo jedino ukoliko moramo u trgovinu. Osjećaj je takav kao da je stigla apokalipsa."

Rahimić je, podsjetimo, punih 13 godina proveo igrajući za CSKA s kojim je osvojio mnoštvo trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi