Rahimić: Pobjedom vratiti pobjednički mentalitet

Trener Veleža pred Zvijezdu

Rahimić: Pobjedom vratiti pobjednički mentalitet

Derbi 6. kola Prve lige FBiH bit će odigran u Mostaru, gdje će Velež ugostiti Zvijezdu iz Gradačca.

I jedni i drugi su odlično otvorili sezonu, nalaze se u samom vrhu prvoligaške karavane, tako da će publika u Vrapčićima sasvim sigurno moći uživati u kvalitetnom meču.

Optimizma u taboru Rođenih ne nedostaje, što se moglo vidjeti i po izjavi trenera Ibre Rahimića.

„Imamo malo problema sa povrijeđenim igračima koji su izgubili formu, ali mi u subotu moramo pobijediti kako bismo vratili pobjednički mentalitet. Nakon utakmice sa Zvijezdom imamo malo lakši raspored, pa ćemo pokušati oporaviti i spremiti igrače, te tako nastavili borbu za Premijer ligu. Nadamo se da će Mujezinović biti spreman za subotu, jer nam je jako važan igrač koji daje tempo ekipi. Par igrača nisu prošli pripreme kako treba, ali nadam se da ćemo uspjeti pobijediti u subotu“, rekao je trener Rahimić, pa nastavio:

„Doživili smo nagli pad nakon tri prve utakmice, gdje smo dali 10 golova. Možda nas je sve to malo ponijelo, pa smo pomislili da će sve ići lako, ali nadam se da ćemo svi iz ove dvije zadnje utakmice izvući pouke. Molim navijače za malo strpljenja, jer igračima nije lako igrati pod pritiskom, jer sve se ekipe ovdje dođu samo braniti. Nadam se da će Brandao i Cvijanović proraditi i pridružiti se Fajiću u davanju golova.“

Težine zadatka je svjestan i sam Fajić.

"Sigurno da je pred nama jako teška utakmica. Ekipa Zvijezde je nezgodna, mlada i brza ekipa, ali mislim da imamo dovoljno svježine da odgovorimo ovom zadatku i da nastavimo sa pobjedama."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Susret između Veleža i Zvijezde igra se sutra s početkom u 16:30 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ismet_Hadziosmanovic
Naprijed Zvijezda
12 12
velez mo
ISMETE SJECAS LI SE DERBIJA 1977 VELEZ-ZRINJSKI BILO 1:1 VAHA DAO GO ZA NAS A BLAZ SLISKOVIC ZA VAS DOBRO SE SJECAM KO DA JE JUCE BILO.DOSAO TITO SA JOVANKOM NA UTAKMICU,RAHMETLI TITO VAS JE PRAVO GOTIVIO.
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi