Rahimić: Postepeno ćemo se oslanjati na domaće igrače

Trener Veleža

Rahimić: Postepeno ćemo se oslanjati na domaće igrače

M. Maksimović

Odmor bi za fudbalere Veleža trebao trajati do 9. januara za kada je zakazana prozivka. 

Do tad će biti nastavljeni radovi na infrastrukturi stadiona. Nakon što je postavljena je nova ograda na centralnu tribinu i nosači za reklame, renovirat će se i ograda s druge strane tribine, a vrlo brzo kreće se sa unutrašnjim radovima u novim svlačionicama. Trener Ibro Rahimić vjeruje da će uspjeti pronaći pet, šest igrača koji bi mogli postati važan faktor u timu Rođenih.

“Ima potencija i u igračima koji su tu, ali oni nisu još uvijek izgrađeni ni fizički ni mentalno. Uz nekoliko kvalitetnih igrača i dobar rad kroz naredne sezone, oni mogu izrasti u kvalitetne igrače. I u omladinskom pogonu imamo dosta talentovanih mladića, pa ćemo se u budućnosti sigurno postepeno osloniti na domaće igrače“, rekao je Rahimić, koji je uvjeren da će Velež bez muke opstati u Prvoj ligi.

“Pet bodova nije previše i može nadoknaditi vrlo brzo. Zbog dobrih uslova koje imamo, jedini smo duže radili. Za proljeće ćemo se odlično pripremiti i fizički i psihički, i vrlo brzo ćemo doći do sigurne zone. A od naredne sezone, kada se još bolje i uigramo, ima da se prošetamo kroz Prvu ligu“, dodao je.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti