Rahimić: U Goraždu je nedostajao zadnji pas

Rahimić nakon remija Veleža i Goražda

Rahimić: U Goraždu je nedostajao zadnji pas

M. Maksimović

Od dolaska Ibre Rahimića Velež je na dvije utakmice osvojio četiri boda. Ono što posebno raduje navijače Rođenih je podatak da se na dvije utakmice nije primio niti jedan gol, kao i da bodovna razlika klubova kojima Mostarci trenutno gledaju u leđa u odnosu na Velež nije velika. Posljednje kolo donijelo je remi Goražda i Veleža.

“Dobro je što dvije utakmice zaredom nismo primili pogodak, iako smo ruku na srce zakazali u igri prema naprijed. Borbenost nismo krunisali iako smo imali pet kontra napada u kojima je izostao samo zadnji  pas. Važno je da nismo izgubili i da smo nastavili skupljati bodove. Moja želja je do kraja jesenjeg dijela sezone je iz ovog kadra izvući maksimum i vidjeti na koje se igrače može računati za dalje“, rekao je Rahimić.


Pred Veležom je komšijski derbi  protiv Čapljine u Mostaru, a potom i gradski derbi u Kupu protiv Zrinjskog.


“Ne poznajem dovoljno tim Čapljine, ali ima dovoljno vremena da pripremimo utakmicu. Što se tiče Kupa objektivno nismo mogli dobiti težeg protivnika jer je Zrinjski trenutno najkvalitetnija ekpa u državi. Nastojat ćemo se predstaviti u dobrom svjetlu, iako Kup nije prioritet jer znate da nemamo kvalitetan tim koji bi mogao igrati na dva fronta“, dodao je.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti