Džeko je najveći igrač u historiji BiH, bilo me strah pogledati ga u oči

Intervju Rahmanovića za ruske medije

Džeko je najveći igrač u historiji BiH, bilo me strah pogledati ga u oči

E. Oštraković

Nekadašnji fudblaer FK Sarajevo i povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Amar Rahmanović koji trenutno igra za Krylya Sovetova, dao je veliki intervju za ruski Sport24.ru.

Odmah na početku razgovora, Rahmanović je zamolio novinara da razgovaraju na engleskom jeziku.

"Preferiram da razgovaramo na engleskom. Moj otac je u školi učio ruski i srpski jezik, ali ja volio bih da razgovaramo na engleskom", rekao je Rahmanović na početku intervjua.

Rekao je Rahmanović da on kao ni njegovi roditelji nikada nisu imali problema sa Srbima i Hrvatima.

"Uvijek smo se slagali sa svima. Igrao sam na početku karijere u Srbiji i nisam imao niti jedan problem. Roditelji su na početku rata iz Bosne i Hercegovine otišli u Njemačku. Ja sam tako rođen u Sindelfingenu. To je mjesto pored Suttgarta. Otac je radio u restoranu, a majka kao čistačica u školi", rekao je Rahmanović, te je dodao:

"Srećom ubrzo smo se vratili u BiH. Živjeli smo normalno jer Tuzla nije bila pod opsadom kao što je bilo Sarajevo", kaže Rahmanović.

Oglasi

Kao najljepšu zemlju za igrati na Balkanu izdvojio je Sloveniju.

"Najljepše je bilo u Sloveniji. Mala zemlja, ali veoma je lijepo tamo, posebno za mlade igrače", kaže Rahmanović.

Rusi i Srbi se smatraju braćom, kako ti gledaš na Ruse?

"Ruska kultura mi je jako bliska. Nemam problema sa tim, sve zovem braćom", kaže Rahmanović.

Istakao je da mu se sviđa hrana u Rusiji.

"Posebno mi se sviđa hrana. Način na koji prave ribu je sjajan. Sva hrana je mnogo bolja nego u Turskoj. Turci je hvale, ali mislim da nije dobra za fudbalere, previše je jaka", rekao je Rahmanović.

Izdvojio je da je posebnu tremu imao zbog Edina Džeke.

"Džeko je najveći igrač u historiji Bosne i Hercegovine. Niko mu nije ni blizu. Sretan sam što sam imao priliku igrati sa njim, makar jednu ili dvije utakmice. Sjećam se da me bilo strah pogledati ga u oči u svlačionici. Radi se o odličnoj osobi koja je čvrsto na zemlji. Pomaže svima i posebno podržava nove igrače u reprezentaciji", rekao je Rahmanović.

Top Komentari

emial766
Polupo loncice
0 0
Haroldinjo
Picko jedna imaj muda svugdje kad odes nije ni xudo sto ti je stari pobjegao za vrijeme rata
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi