Rahmanović pogodio u pobjedi Konyaspora protiv Galatasarayja

Domaći slavili sa 2:0

Rahmanović pogodio u pobjedi Konyaspora protiv Galatasarayja

Endin Čaušević

Konyaspor je večeras na svom terenu pobijedio Galatasaray sa 2:0 u meču 28. kola turske Superlige.

Konyaspor je pred svojim navijačima uspio da dođe do pobjede protiv velikog rivala, a domaći tim je riješio sve već u prvih 20 minuta utakmica.

Domaći su do prednosti stigli već u osmoj minuti utakmice. Bytyqi je bio asistent, a pogodak za 1:0 i veliko slavlje navijača postigao je Koka.

Galata je pokušala brzo da se vrati u meč, ali su domaći jednostavno sjajno igrali. Konyaspor je odličnu igru iskoristio i u 20. minuti kada je bilo 2:0 na semaforu.

Nakon kornera jedan igrač Konyaspora pogodio je prečku, a na odbijenu loptu natrčao je Amar Rahmanović koji glavom pogađa za 2:0.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Do kraja utakmice bio je još nekoliko prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao. Konyaspor je ostao drugoplasirani i ima 52 boda, dok je Galata na tek 12. mjestu sa svega 35 bodova.

Rahmanović je iz igre izašao u 79. minuti, dok su Amir Hadžiahmetović i Ibrahim Šehić odigrali cijeli meč za Konyaspor.

Top Komentari

Milos1312
Bravo Rahmane, ti Hotic, Dedic, Hajradinovic, Kovacevic i Graovac (Cluj) u repku. Uz to Gigovic i Adis Jasic ( Wolfsberger) i imamo sigurno odma vise kvaliteta, svi momci su konstantni koje sam nabrojao.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi