Nezamislivi slobodnjak: U živom šest igrača, zalet kao da će šutirati desnicom i (ne)realni potez

Istinska majstorija

Nezamislivi slobodnjak: U živom šest igrača, zalet kao da će šutirati desnicom i (ne)realni potez

A. Čaušević

Slobodni udarci su uvijek bili dodatno oražje svake ekipe te se ovom segmentu igre konstantno pridodaje značajna pažnja. 

Iako je već dugi niz godina u penziji legendarni Rainer Bonhof (70) je jedan od najboljih izvođača prekida ikada.

Bonhof je imao razoran šut desnom nogom. Bio je itekako precizan, ali je vrlo često znao i eksperimentisati kod slobodnjaka.

Možda i svoj najljepši slobodnjak je realizovao tako što je šutirao vanjskim dijelom stopala i uspio pogoditi.

[facebook]https://www.facebook.com/borussia.global/videos/668650841108899/[/facebook]

U živom zidu je stajalo čak šest fudbalera, Bonhof je uzeo zalet kao da će šutirati unutrašnjim dijelom stopala desne noge, ali je u posljednji tren promijenio svoje mišljenje.

Nekada sjajni veznjak je šutirao "vanjskim" pored živog zida, te je uspio zatresti protivničku mrežu. Bio je to gol koji je iz današnje perspektive nezamisliv.

Inače, Bonhov je najbolji period svoje karijere proveo u Borussiji Moenchengladbach gdje danas obnaša funkciju potpredsjednika.

U igračkim danima je još igrao za Valenciju, Koeln i Herthu. Bio je standardni član reprezentacije Njemačke od 1971. do 1981. godine.

S populanim Folenima je osvojio niz velikih trofeja uključujući i Kup UEFA 1975. godine, dok je s Njemačkom bio prvak svijeta 1974. te dva puta prvak Evrope 1972. i 1980. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi