Klubovi u Njemačkoj dali podršku narodu u Ukrajini, pa pozvali na prekid rata

Rat glavna tema i u fudbalu

Klubovi u Njemačkoj dali podršku narodu u Ukrajini, pa pozvali na prekid rata

E. Čaušević

U Njemačkoj se u terminu od 15:30 sati danas odigralo pet utakmica u okviru 24. kola Bundeslige.

Mečevi njemačke Bundeslige našli su se u centru pažnje jer su svi klubovi pred početak ovi utakmica dali podršku narodu u Ukrajini.

Njemački klubovi odlučili su da osude napad Rusije na Ukrajinu, te su poručili da se ovaj rat što prije treba zaustaviti jer nedužni ljudi gube živote iz sata u sat.

Bundesliga je na zvaničnom Twitter profilu objavila video na kojem se vidi kako su svi klubovi pred početak mečeva u 15:30 sati da li podršku Ukrajincima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored parola da se rat treba što prije zaustaviti podršci su se priključili i navijači na tribinama koji su skandirali "Slava Ukrajini".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi