Raiola otkrio: Čak 12 klubova borilo se za Haalanda

Na kraju izabrao Borussiju

Raiola otkrio: Čak 12 klubova borilo se za Haalanda

E. Škorić

Erling Haaland je jučer potpisao za Borussiju Dortmund, ali imao je mogućnost da bira gdje želi da igra.

Nakon impresivne polusezone u Salzburgu, norveški napadač dobio je brojne ponude, da bi na kraju u dogovoru s agentom Minom Raiolom prihvatio ponudu iz Dortmunda.

Upravo je Raiola sada otkrio da se za Haalanda prethodno interesovalo 12 momčadi širom Evrope, među kojima i Manchester United te Juventus.

"Svi govore o Manchester Unitedu, ali za njega je bilo zainteresirano 12 klubova. Imali smo ozbiljne razgovore sa svima. Na kraju, sportaš, igrač je taj koji ima najbolji osjećaj i konačnu odluku. Imali smo ozbiljne razgovore sa svima i na istim osnovama, rekao je Raiola, nastavivši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne razumijem zašto se u Engleskoj toliko raspravlja o tome zašto je odabrao Borussiju Dortmund. On je mladi igrač i ima sve vrijeme u karijeri da dođe u Premier ligu i nadamo se da će biti vremena da to i napravi. U ovom trenutku nije imao takav osjećaj. Vjerujemo da je Borussia bila najbolja opcija za mladog i talentovanog igrača".

Devetnaestogodišnjak je u Njemačku otišao za svega 20 miliona eura. Ove sezone je postigao čak 28 golova uz sedam asistencija na 22 meča, a od toga je osam golova postigao u Ligi prvaka.

Top Komentari

PapaBenedikt
Drž se debelog, daleko ćeš dogurat.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi