Raiola završio transfer Donnarumme, Milanu "sića"?
Foto: EPA

Sjajni golman seli u Englesku?

Raiola završio transfer Donnarumme, Milanu "sića"?

Midhat Šljivak

Talentovani golman Milana Gianluigi Donnarumma mogao bi ovog ljeta napustiti ovaj tim.

Sjajni 18-godišnji čuvar mreže na stolu ima bogate ponude gradskih rivala iz Manchestera, Cityja i Uniteda i navodno ozbiljno razmišlja o odlasku.

Iako su mu Rossoneri spremni ponuditi novi ugovor, sastanak s njegovim menadžerom Minom Raiolom zakazan je tek za kraj sezone, kada će se znati i konačna sudbina ovog golmana.

Engleski mediji tvrde da bi Donnarumma lako mogao završiti u Premiershipu i to za "skromnih" 20 miliona funti.

Obje zainteresovane strane u ljetnom prelaznom roku traže golmane. Prvi izbor im je mladi Italijan i gradski rivali su mu spremni ponuditi ogromnu platu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S obzirom da mu je menadžer kontroverzni Mino Raiola, ne bi bilo nikakvo čudo da Donnarumma završi u Premiershipu, a u ovom slučaju favorit za njegovo dovođenje je United, zbog posebnih veza za menadžerom.

Donnarumma se ranije povezivao i sa Juventusom, te Realom iz Madrida, no od konkretnih ponuda ovih ekipa nije bilo ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi