Raioli ni sudovi ne mogu ništa!

Uvažene žalbe "zloglasnog" menadžera

Raioli ni sudovi ne mogu ništa!

Žalbe koje su uputili vjerovatno najpoznatiji, a možda i najkontroverzniji fudbalski menadžer današnjice Mino Raiola i njegov rođak Vincenzo urodile su plodom.

Naime, Mino Raiola i Vincenzo će moći nastaviti sa normalnim radom i ugovaranjem transfera i ovog ljeta.

Njima dvojici su nešto ranije izrečene zabrane obavljanja menadžerskih poslova zbog slučaja Gianluce Scamacce i "otimanja" fudbalera Sassouola od njegovih predstavnika.

Ipak, Raiola i Vincenzo su uložili žalbe, a Federalni žalbeni sud u Italiji je prihvatio njihove verzije događaja, te je ukinuo tromjesečne suspenzije.

Suspenzije bi trajale do devetog augusta što bi itekako uticalo na Raiolino poslovanje ogvog ljeta. Ipak, sada će moći nesmetano nastaviti sa svojim poslom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, tokom zadnjih nekoliko dana Sud za arbitražu u sportu u Lozani je već nagovijestio da će Raiolina zabrana biti ukinuta nakon ponovnog pregledanja činjenica, ali današnja odluka suda u Italiji predstavlja potpuni zaokret u slučaju.

Podsjetimo, Mino Raiola zastupa brojne svjetske fudbalske zvijezde poput Paula Pogbe, Lorenza Insignea, Marija Balotellija, Matthijsa de Ligta...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti