Rajović briljira , u Zvezdi trljaju ruke

Prate ga skauti

Rajović briljira , u Zvezdi trljaju ruke

O. Lekić

Prije nekoliko godina beogradska Crvena zvezda bila je na ivici ambisa.

Dugovi su pritiskali ovaj slavni beogradski klub, ljuti gradski rival Partizan je rezultatski dominirao i njegovoj domaciji nije se nazirao kraj.

No, dolaskom Zvezdana Terzića na mjesto direktora kluba stvari su se promijenile za 180 stepeni.

"Crveno-beli" su polako ali sigurno potisnuli Partizan s trona, ostvareni su veliki rezultatski uspjesi koji su "začinjeni" plasmanom u Ligu prvaka. Naravno, smanjeni su i dugovi od zarađenih novaca ali i od transfera i to ne samo prvotimaca.

Zvezdina omladinska škola izbacila je nekoliko sjajnih fudbalera čijim transferima su zarađeni ogromni novci. Braća Ilić, Luka i Ivan, prodani su Manchester Cityju za 5.5 miliona eura, a kako pišu tamošnji mediji trenutno u omladinskim kategorijama Zvezde trenera nekoliko fudbalera na kojima bi aktuelni srbijanski prvak mogao zaraditi ogromne novce.

Jedan od njih je i Crnogorac Andrija Rajović, koji je upravo u posljednjem prvenstvenom susretu mlađih juniora vodio Zvezdu do trijumfa nad BSK-om.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Slavili su mladi fudbaleri Zvezde 4:0, a crnogorski veznjak plemenitog kova još jednom je oduševio, kako struku svog kluba tako i brojne skaute koji već duže vrijeme prate njegove igre.

Mladi 18-godišnji Rajović je dirigovao srednjim redom Crvene zvezde, a sa dva pogotka i dvije asistencije zapravo je bio i najzaslužniji za visoku pobjedu njegove ekipe.

Očito je da su u nekadašnjem evropskom prvaku naučili iz pogrešaka u ne tako davnoj prošlosti, te da u posljednje vrijeme mnogo pažnje poklanjaju i omladinskoj školi u kojoj "rastu" neki novi asovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi