Rakitić došao u Sevillu na Reyesovu komemoraciju: "Kao da sam izgubio člana porodice"

Njegov prijatelj prerano izgubio život

Rakitić došao u Sevillu na Reyesovu komemoraciju: "Kao da sam izgubio člana porodice"

Endin Čaušević

Fudbalski svijet u subotu je potresla vijest da je u saobraćajnoj nesreći poginuo Jose Antonio Reyes.

Bivši fudbaler Seville poginuo je u strašnoj saobraćajnoj nesreći kada je njegov automobil sletio s ceste i potom se zapalio. Jučer je objavljeno da je uzrok prebrza vožnja, te da je Reyes vodio preko 200 kilometara na sat.

Vijest o njegovoj smrt potresla je žestoko fudbalsku javnost, a mnogi su "na prvu" pomislili da se radi o pogrešnim ili lažnim informacijama.

No, tada se Sevilla oglasila na Twitteru i potvrdila najgore vijesti za svoje navijače, ali i cijeli fudbalski svijet. Jučer je klub u kojem je ponikao Reyes organizovao komemoraciju na kojoj je bio veliki broj sadašnjih i bivših igrača Seville.

Tu je bio i fudbaler Barcelone, Ivan Rakitić, koji je nekada s Reyesom nosio dres Seville. Rakitić je bio veoma dobar prijatelj s njim i na komemoraciji je rekao da jednostavno još uvijek ne može vjerovati šta se desilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne znam šta da vam kažem. Kao da sam izgubio člana porodice. Još ne mogu da vjerujem", rekao je kratko Rakitić okupljenim novinarima na komemoraciji Reyesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti