Rakitić kritikovao Valverdea zbog Messija: To se više ne smije dešavati
Iz nekog razloga, Valverde je čekao čak deset minuta da zamijeni povrijeđenog Messija koji je bio vidno nesposoban da nastavi meč protiv Seville

Šta je čekao trener Barcelone?

Rakitić kritikovao Valverdea zbog Messija: To se više ne smije dešavati

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić uputio je javne kritike na račun svog trenera Ernesta Valverdea, kojeg je optužio da konstantno ponavlja istu grešku.

U susretu sa Sevillom, najbolji igrač Barcelone Leo Messi ostao je ležati na travi u 16. minuti. Međutim, Argentinac je izmijenjen tek nakon deset minuta iako je u međuvremenu dva puta pokazivao na klupu bio vidno nesposoban da nastavi meč.

Rakitić smatra da se takve stvari više ne bi smjele ponavljati, jer je Messi možda baš zbog predugog ostanka na terenu pogoršao svoje stanje i sada mu se predviđa trosedmični izostanak.

"Ubuduće puno brže moramo izvršiti zamjene igrača. Trebamo biti spremni ranije i što prije zamijeniti one koji ne mogu više igrati. Ne može nam se više događati ono što se dogodilo protiv Seville, da tako dugo igramo s čovjekom manje", rekao je Rakitić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo, kada je Messi povrijeđen pao na teren štoperica je pokazivala 15:50 minuta. Valverde je to samo gledao, a potom poslao Dembelea da se zagrijava tek kada je na štoperici bilo 18:05.

Trener Barcelone je napokon uveo Dembelea u igru kada je na semaforu bilo 25:47, dakle punih deset minuta nakon što je izmjena trebala biti izvršena.

Top Komentari

Prle
Uopste nije istina. Nije Messi proveo dodatno vrijeme na terenu i pogorsao stanje, nego su mu doktori ukazivali pomoc kraj terena.
10 0
Plavi orkestar
A šta bi tek rekli da im ko Zeljin doktor igraca koji je izgubio svjest poslije minut vremena,kada je povratio svjest,vrati u igru.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi