Kek odbio Hrvatsku: Nije to zaje*ancija!

Čovjek koji je preporodio Rijeku

Kek odbio Hrvatsku: Nije to zaje*ancija!

Matjaž Kek je čovjek koji je daleko najzaslužniji što je Rijeka izrasla u moderan klub, koji je u proteklih nekoliko sezona pravio velike rezultate na evropskoj sceni.

Slovenački stručnjak je izuzetno cijenjen u Hrvatskoj, a potvrda toga je i poziv na selektorsku klupu naših zapadnih susjeda.

Kek je taj poziv ipak odbio, rekavši da mu je Rijeka prioritet, te da trenutno ne razmišlja ni o kakvom drugom angažmanu.

"Niti pomišljam, niti ću razmišljati o bilo kojoj drugoj funkciji osim vođenja Rijeke s kojom imam ugovor do 2017. godine. Velika mi je čast da me kao Slovenca spominju kao selektora Hrvatske, ali meni kao čovjeku sa strane koji se ovdje udomaćio izuzetno smeta podijeljenost", rekao je Kek, koji je potom prokomentarisao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Žao mi je svakog kolege koji ostane bez posla, pa tako i Nike Kovača. Bio sam u sličnoj situaciji kada sam vodlio Sloveniju, pa znam kako je to. Hrvatskoj je bitno da se plasira na Evropsko prvenstvo, a sada ko je Dalmatinac, Mamićev ili stranac, to je manje bitno".

"Reprezentacija nije zaje*ancija, niti nečija 'prćija', kako se kaže. To je ozbiljan posao i selektor treba biti neko odgovoran. Ljudi u Savezu imaju veliku odgovornost, najlakše je nekoga smijeniti, ali je pitanje koga će sada postaviti i hoće li on biti dobar izbor", zaključio je Matjaž Kek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.