Rakitić se oprašta od hrvatske reprezentacije?!
EPA

Povrijeđen i ogorčen

Rakitić se oprašta od hrvatske reprezentacije?!

Ivan Rakitić mogao bi se oprostiti od hrvatske reprezentacije.

Fudbaler Barcelone propustit će predstojeće okupljanje i utakmice protiv Walesa i Tunisa, a "time-out" koji je uzeo, možda bi mogao značiti i oproštaj od reprezentacije, o čemu danas pišu i hrvatski mediji.

Navodno je Rakitić povrijeđen i ogorčen jer osjeća da ga stalno kritikuju u Hrvatskoj, te da kao član udarne postave jednog od najboljih klubova na svijetu ne doživljava respekt kakav bi morao imati.

Nije Rakitiću prvi put da razmišlja o opraštanju od nacionalnog tima. I prošlog ljeta nakon Svjeskog prvenstva šuškalo se da će slijediti put Mandžukića, Subašića i Ćorluka, dugo se lomio, ali nakon razgovora sa suprugom Raquel i selektorom Dalićem donio je odluku da ipak bude od pomoći Vatrenima još neko vrijeme.

"Shvatio sam da je želja za reprezentacijom bila jača od svega, toliko je bila velika da je bilo teško reći 'zbogom'. Srce je odlučilo", kazao je tada Rakitić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako su iz HNS-a Rakitićev izostanak opravdali riječima da ima problema sa povredom zadnje lože, čini se, kako je odluka fudbalera Barcelone revolt i da bi vrlo lako mogao objaviti oproštajno pismo. U to su uvjerene i Sportske novosti.

Rakitić je za reprezentaciju Hrvatske prvi put zaigrao još 2007. godine i dosad je u kockastom dresu odigrao više od 100 zvaničnih utakmica.

Top Komentari

Mirko
Lažu a vi jedva dočekali a uz to imate još od jutros njegov demanti,
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi