Rakitić stao u odbranu Neuera: On je poput Hrvata

Smatra da nije pogriješio

Rakitić stao u odbranu Neuera: On je poput Hrvata

E. Škorić

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić tvrdi da Manuel Neuer nije ni znao šta je pjevao dok se odmarao u Dalmaciji.

Nogometaš Barcelonme oglasio se nakon što je njegov bivši saigrač iz Schalkea i golman Bayerna Manuel Neuer oštro iskritikovan jer je zapjevao hit Marka Perkovića Thompsona "Lijepa li si".

Nijemci su, konkretno Bild, objavili kako Neuera žestoko napadaju Srbi i Bošnjaci, a slave Hrvati.

“Pjevanjem na hrvatskom jeziku u tamošnjem beach baru Neuer je izazvao uzbuđenje na Balkanu i na društvenim mrežama. Hrvati ga slave, ali ga Srbi i Bošnjaci žestoko napadaju. Što je toliko eksplozivno u pjesmi koju Neuer pjeva? Pa to što je izvodi u Hrvatskoj poznati, ali u mnogim državama zabranjeni i zloglasni pjevač Thompson. On je pjevajući pjesmu ‘Jasenovac i Gradiška Stara’ slavio zločine ustaša, hrvatskih fašista i nacističkih saveznika u Drugom svjetskom ratu. Na navedenim mjestima bili su koncentracijski logori u kojima su zatočeni, mučeni i ubijani deseci tisuća civila, Srba, Roma i Hrvata. Neuer pak pjeva njegovu pjesmu ‘Lijepa li si’ u kojoj Hrvati svojataju dio Bosne i Hercegovine koji su u krvavom ratu s Bošnjacima sredinom 90-ih pokušali pripojiti Hrvatskoj”, stoji u tekstu Bilda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

“Manu je poput Hrvata. Ponosni smo što svake godine dolazi u Hrvatsku i osjeća se ugodno u našoj zemlji. Za mene je on poput starijeg brata. Manu ima poseban odnos prema našoj zemlji zbog svog prijatelja i osobnog trenera golmana Tonija Tapalovića. On je Hrvat i dolazi iz Dubrovnika te je on veliki razlog zbog kojeg se Neuer zaljubio u Hrvatsku i našu muziku”, objasnio je Rakitić za Sport1 i još naglasio.

“Thompson je popularan i voljen u cijeloj Hrvatskoj. Pjesma je o ljubavi prema Hrvatskoj i o tome kako je zemlja lijepa. Pjesma nema nikakvu ratnu pozadinu i Manu to zna. Šteta je što sada rade od svega toga. Manu nije napravio ništa loše. Samo se osjeća dobro i ugodno u društvu hrvatskih ljudi”, zaključuje Rakitić.

Top Komentari

Uranija
Igraj si nogometa i nemoj ništa da pričaš, jer u nogometu nisi loš ali kad počneš da pričaš onda si glup i ograničen. Jbt ta tvoja i tompsonva umjetna tvorevina ercegbosna u stau, debilu zatucani
12 2
Juve88
Herceg Bosna vam i može samo biti lijepa ali će uvik osta u cilovitoj BIH
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti