Rakitić: Teško je igrati protiv ekipe koja se cijelu utakmicu brani sa 11 igrača

Vjeruje da će Barca biti dosta bolja u revanšu

Rakitić: Teško je igrati protiv ekipe koja se cijelu utakmicu brani sa 11 igrača

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su remizirali u gostima protiv Napolija (1:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Katalonski klub je gubio nakon prvog poluvremena sa 1:0, ali su gosti uspjeli u nastavku meča prego Griezmanna doći do 1:1 i veoma dobrog rezultata pred revanš koji se narednog mjeseca igra na Camp Nou.

Barcelona je tokom cijele utakmice imala incijativu na sredini terena, dok je Napoli opasno prijetio iz kontri. Domaćem timu cilj je bio da odbrani svoju mrežu, te su se fokusirali na defanzivu što se nije baš svidjelo Ivanu Rakitiću.

"Znali smo da će ovo biti teška utakmica, posebno jer je Napoli igrao veoma defanzivno. Napravili smo grešku kad su nam dali gol i to su iskoristili. Teško je igrati i napadati protiv ekipe koja se brani sa 11 igrača. Sigurno je da ćemo se dobro pripremiti za revanš, te da ćemo pružiti dosta bolju igru", rekao je Rakitić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Revanš utakmica između Barcelone i Napolija igra se 18. marta na Camp Nou sa početkom u 21 sat.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Hahahahaha jah eto a vi ste bolji koji se 100000x dodajete, pa Pique i Lenglet i Ter Stegen imaju najvise dodira tako da ne prdi bezze
1 7
Coorona
Da nema Ter-stegena izgubili bi 3:1 Messi sve sam radi u napadu Griezman kao da idem putem Bale iz Reala.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi