Mertens van terena samo 10 dana, bit će spreman za Camp Nou

Dobre vijesti za Napolitance

Mertens van terena samo 10 dana, bit će spreman za Camp Nou

Jedna od najvećih zvijezda Napolija Dries Mertens bit će van terena deset dana nakon sinoćnje povrede. 

Podsjetimo, Mertens se povrijedio u prvom susretu osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone. U tom meču postigao je eurogol za vodstvo svog tima u prvom poluvremenu, ali je pred kraj susreta nakon duela sa Sergijom Busquetsom povrijedio članak i morao van igre.

Poznati novinar Gianluca Di Marzio prenosi kako će Mertens zbog povrede van terena biti 10 dana i da će propustiti susret protiv Torina koji se igra ovog vikenda.

Ipak, dobre vijesti za navijačle Napolija su te da bi on gotovo sigurno trebao biti spreman za revanš susret na Camp Nou stadionu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Obzirom da je sinoćnji duel završen 1:1 Napoliju će biti jako teško u gostima izboriti četvrtfinale pa je pomoć igrača kakav je Mertens itekako dobro došla.

Inače, Belgijanac je sinoć stigao i do rekorda, odnosnoi izjednačio je rekord Mareka Hamšika po broju datih golova za Napoli. Obojica sada imaju po 121.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi