Rakitićev sinoćnji 200-ti nastup ujedno možda i posljednji za Hrvata u La Ligi?

Špekulira se da vjerovatno napušta Barcu

Rakitićev sinoćnji 200-ti nastup ujedno možda i posljednji za Hrvata u La Ligi?

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je u četvrtak 200. prvenstvenu utakmicu za Barcelonu, što mu je možda bio i zadnji ligaški nastup za katalonski klub jer zbog skupljenih žutih kartona ne smije igrati u posljednjem kolu dok je istovremeno njegov ostanak na Camp Nou upitan.

Rakitić je odigrao 67 minuta u porazu Barcelone 1-2 od Osasune čime je njegova momčad kolo prije kraja prvenstva izgubila utrku s Real Madridom. Hrvatski vezni igrač je u 57. minuti dobio žuti karton, pa zbog ukupno petog skupljenog mora propustiti iduću prvenstvenu utakmicu, u nedjelju kod Deportivo Alavesa.

Nakon te utakmice Barceloni će ostati još samo igranje u Ligi prvaka, poslije neuspjeha u prvenstvu, kupu i superkupu. Rakitić ima ugovor na još godinu dana, do 30. lipnja 2021. godine, te je prošli mjesec izjavio kako želi ostati do kraja ugovora ondje, a ako je moguće i duže. No ostanak 32-godišnjeg igrača i dalje je neizvjestan jer ako ga klub ne proda ovo ljeto kasnije će moći otići besplatno. Barceloni je potreban novac nakon osjetnog pada prihoda zbog krize nastale koronavirusom.

Uprava Barcelone ove sezone nije rekla kakve su joj namjere s Rakitićem. On je četvrti stranac s najviše nastupa u povijesti katalonskog kluba, a ukupno je za Barcu upisao 309 nastupa. Još 117 prvenstvenih utakmica je sakupio u dresu Sevillu od januara od 2011. do juna 2014. godine. Sevilla bi ga htjela vratiti ovo ljeto no nije spremna platiti visoku odštetu Barceloni, premda je u potrazi za veznim igračem. Na kraju sezone iz Seville odlazi 32-godišnji argentinski veznjak Ever Banega kojem istječe ugovor, a Rakitić je jedan od potencijalnih kandidata za preuzimanje njegovog broja 10 u Sevilli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hrvatski igrač, čija je supruga Raquel iz Seville, ranije je govorio kako bi se jednog dana volio vratiti u taj klub gdje je bio kapetan u svojoj zadnjoj sezoni ondje, no da je zasad usmjeren samo na nastavak igranja za Barcelonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi