Ralf Rangnick i službeno ima novi posao

Novi selektor Austrije

Ralf Rangnick i službeno ima novi posao · Zvanično

E. Škorić

Manchester United je potvrdio kako je Ralf Rangnick imenovan za novog selektora Austrije.

Prema objavi Manchester Uniteda, Rangnick će ostati u klubu kao konzultant, a svoje trenersko umijeće sada će prezentovati na klupi reprezentacije Austrije s kojom je dogovorio saradnju.

63-godišnjak će se pridružiti Austriji krajem maja na utakmicama UEFA Lige nacija s Hrvatskom, Danskom i Francuskom, nakon završetka premierligaške sezone 2021/22.

Rangnick je potpisao dvogodišnji ugovor s Austrijom, koji će se automatski produžiti za još dvije godine ako se kvalificiraju za Evropsko prvenstvo 2024. u njegovoj rodnoj Njemačkoj.

On će kombinovati posao sa svojom konzultantskom ulogom na Old Traffordu kako je planirano, nakon što je Erik ten Hag prošle sedmice najavljen kao novi menadžer Uniteda.

"Preuzet ću dužnost selektora reprezentacije Austrije na kraju sezone, ali ću nastaviti svoje konzultacije s Manchester Unitedom", rekao je Rangnick, dodavši:

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

“Stvarno se radujem što ću odigrati svoju ulogu u pomoći Unitedu da ponovno postane prava sila, ali mi je čast što preuzimam selekciju Austrije".

Pored Rangnicka kandidat za selektora Austrije bio je i bh. stručnjak Vladimir Petković, no na kraju je izbor pao na bivšeg trenera Leipziga i Hoffenheima.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
SVI KOJI SU REKLI "RANGNICK CE PODICI UNITED" EVO VAM GA SAD NA! STA SAM JA GOVORIO? NISTA NEMA OD NJEGA
3 0
Kugla
Ole je bio bolji od ovoga za citavu klasu
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi