Ni Maguire, ni Ronaldo: Ten Hag izabrao novog kapitena Crvenih vragova

Špancu pripala čast

Ni Maguire, ni Ronaldo: Ten Hag izabrao novog kapitena Crvenih vragova

Edmir Škorić

Nizozemski stručnjak Erik ten Hag (52) prošle sedmice je i službeno imenovan novim trenerom Manchester Uniteda.

Ten Hag će na kraju sezone preuzeti ekipu Uniteda koja je imala još jednu turbulentnu sezonu, a nije ju spasio ni priznati njemački stručnjak Ralf Rangnick.

Iako će Ten Hag ekipu preuzeti tek na ljeto, već je navodno započeo s poslom u Manchesteru, te je već odabrao novog kapitena.

Britanski mediji pišu da je Nizozemac odlučio da kapitensku traku dodijeli španskom golmanu Davidu de Gei, koji je zaista pružao dobre partije na golu Uniteda bez obzira na neuspješnu sezonu slavnog kluba.

Harry Maguire je bio kapiten tokom ove sezone, ali engleski reprezentativac je izgubio povjerenje nakon loših partija.

Inače, bit će mnogo promjena u Manchesteru tokom nadolazećih mjeseci, a vjeruej se da će veliki broj igrača napustiti klub, među njima su i Pogba, Lingard, Cavani, Matić, Mata, Garant, Rashford, Martial, Wan-Bissaka, Bailly, Jones, Telles...

Oglasi

Očekuje se da neki odu kao slobodni igrači, a drugi će biti prodani i klub bi mogao inkaisrati oko 250 miliona eura na izlaznim transferima, što će značiti i nova pojačanja.

Novi bolan udarac za Maguirea: Šta će Rangnick reći Ten Hagu?

Engleske novinare zanimalo je da li će njemački stručnjak holandskom predložiti da Harry Maguire ostane kapiten Crvenih đavola.

On bi trebao propustiti posljednje četiri utakmice sezone zbog povrede koljena, što znači da će Cristiano Ronaldo ili Bruno Fernandes večeras predvoditi momčad protiv Chelseaja.

Upitan bi li preporučio Maguirea novom šefu Eriku Ten Hagu, Rangnick je rekao:

"Razumijem vaše pitanje, ali opet nema smisla jer ne znamo kakvi će igrači biti ovdje, kako će grupa izgledati. Mogu vam samo reći šta sam radio u prošlosti dok sam bio glavni trener ili menadžer jer se u Njemačkoj to zove 'Mannschaftskapitan' - kapetan momčadi", rekao je Rangnick i nastavio:

"Čvrsto vjerujem da bi kapitena trebala izabrati momčad jer se on zove tim menadžerom i uvijek smo to radili, uvijek smo imali odbor od četiri ili pet igrača. Nazvali smo ga 'Spielerrat' (vijeće igrača), izabrano od strane igrača."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Igrač s najvećim brojem glasova bio je kapiten momčadi na kraju. Tako sam to napravio. Znam da mnogi glavni treneri to ne rade na taj način. To bih učinio da i sljedeće sezone budem menadžer, ali neću biti. To je nešto o čemu će Erik morati odlučiti", zaključio je Rangnick.

To je sistem za koji Rangnick kaže da se koristi u njegovoj rodnoj Njemačkoj koji su usvojili i Pep Guardiola u Manchester Cityju i Mikel Arteta u Arsenalu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...pametan potez,De Gea je jedini igrac u tom klubu koji je top klasa...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi