'Neprijatelj' postaje trener Bayerna
Ralf Rangnick sjeda na klupu bavarskog kluba (Foto: EPA)

Rangnick preuzima najveći njemački klub

'Neprijatelj' postaje trener Bayerna

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern uskoro će dobiti novog trenera. To će biti iskusni 65-godišnji stručnjak Ralf Rangnick.

Bogatu trenersku karijeru iskusni stručnjak Ralf Rangnick zaključit će na klupi minhenskog Bayerna. On će nakon Evropskog prvenstva preuzeti vođenje bavarskog velikana i dogovaraju se posljednji detalji oko ugovora.

Njemački magazin Bild navodi da je Rangnick sve završio s Bayernom i da će uskoro sve postati službeno.

"Razgovori između Bayerna i Ralfa Rangnicka su u završnoj fazi. Svi u klubu su složni da preuzme klub. Zakazan je još jedan sastanak da se završe svi detalji", navodi Bild i nastavlja:

"Rangnick nije planiran kao privremeno rješenje za jednu sezonu, ali neće se ni pretjerivati s ugovorom. Bit će to saradnja do 2026. ili 2027. godine. Bayern ne vjeruje da će imati problema s Fudbalskim savezom Austrije, klub će platiti odštetu od dva ili tri miliona eura."

Ralf Rangnick je u karijeri vodio veliki broj niželigaških klubova. Na veliku scenu je došao 1999. godine kao trener Stuttgarta, a zatim je vodio Hannover, Schalke, Hoffenheim, RB Leipzig i Manchester United.

Oglasi

Ostao je upamćen kao čovjek koji je uveo Hoffenheim u društvu najboljih njemačkih klubova gdje igraju i 16 godina kasnije.

Nakon odlaska s Old Trafforda, gdje je bio privremeno trenersko rješenje, preuzeo je selekciju Austrije i bilježi jako dobre rezultate s ovom selekcijom.

U 21 meču kojeg je vodio ovu selekciju ima učinak od 13 pobjeda, tri remija i pet poraza.

Uli Hoeness 'aminovao' dolazak nekadašnjeg neprijatelja

Legendarni Uli Hoeness još uvijek se pita za dosta toga u Bayernu i on je aminovao dovođenje Rangnicka na trenersku klupu.

Oglasi

Nekada je Hoeness ovog stručnjaka smatrao 'neprijateljem kluba'. Ipak, ljudi se mijenjaju i danas ga jako cijeni.

"Uli Hoeness ga je u prošlosti smatrao neprijateljem Bayerna. Danas ga vidi kao vrhunskog čovjeka. Nakon nekoliko razgovora s njim složili su se da je Rangnick pravi čovjek da zamijeni Thomasa Tuchela. Nije više trener koji je igrao samo presing i tranzicijski fudbal, sada su stvari drugačije", navodi Bild.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hoeness je odavno otišao iz kluba, ali njegov glas se još uvijek 'pika'. On je bio složan da Rangnick dođe u klub i to je sada već gotova stvar.

Bayern je ove sezone ostao bez trofeja u Njemačkoj, ali će imati šansu da osvoje Ligu prvaka gdje će u polufinalu igrati protiv Real Madrida.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi