Rangnick priznao da ga je Bayern kontaktirao, pa poručio: "Odmah sam sebi postavio to pitanje"

Austrijanci se pribojavaju njegove odluke

Rangnick priznao da ga je Bayern kontaktirao, pa poručio: "Odmah sam sebi postavio to pitanje"

Endin Čaušević

Njemački mediji objavili su jučera da su čelnici Bayerna kontaktirali Ralfa Rangnicka jer žele da on bude novi trener ovog kluba što je selektor Austrije jutros potvrdio.

Poznato je da su Bavarci nedavno saopštili da Thomas Tuchel na ljeto napušta ovaj klub i da je odlučeno da neće dobiti šansu da predvodi ovaj tim i u narednoj sezoni.

Tada je na meti Bayerna bio Xabi Alonso i očito je da su čelnici njemačkog kluba bili sigurni da mogu dovesti španskog stručnjaka, ali ih je on nakon nekoliko sedmica pregovora razočarao informacijom da ostaje u Leverkusenu.

Nakon Alonsa okrenuli su se Julianu Nagelsmannu s kojim su također neko vrijeme pregovarali i čini se da ide sve kako treba, a onda prije nekoliko dana ih je i on šokirao objavom da je produžio ugovor i da ostaje na klupi reprezentacije Njemačke.

Zbog toga lista mogućih kandidata za klubu Bayerna postala je sve manja, a u klubu su čini se sve očajniji jer žele prije kraja sezone da riješe pitanje novog trenera.

Njemački mediji objavili su jučer da je sada na meti ovog kluba Ralf Rangnick što je poprilično iznenađujuće jer on ranije nije uopšte bio u kombinacijama da preuzme klupu ovog velikana.

Oglasi

Međutim, da se tu nešto zaista dešava potvrdio je i Rangnick koji je trenutno selektor reprezentacije Austrije.

Nekadašnji trener Manchester Uniteda i Hoffenheima priznao je da su ga čelnici Bayerna kontaktirali, ali da je on trenutno maksimalno fokusiran na reprezentaciju Austrije i Evropsko prvenstvo.

"Istina je da me Bayern kontaktirao i to sam javio i čelnicima Fudbalskoj saveza Austrije. Imam veoma dobar odnos s njima i znam da je to ispravna stvar. Moj fokus je trenutno samo na reprezentaciji Austrije i Evropskom prvenstvu. Osjećam se ugodno ovdje i trenutno nemam razloga da o pozivu iz Bayerna previše mislim", rekao je Rangnick i dodao.

"Iz Bayerna su mi poručili da me žele, ali postavio sam sebi odmah pitanje da li je to ono što ja želim".

Oglasi

Austrijanci se pribojavaju da bi poziv Bayerna mogao da naruši atmosferu u ekipi, ali Rangnick je jasno poručio da se to neće desiti.

"Maksimalno smo svi fokusirani na EP bez obzira na sve i sigurno je da će svako od nas dati maksimum za što bolji rezultat. Nećemo igrati bolje ako ja sada kažem da ću ostati selektor Austrije naredne četiri godine".

Rangnick s Austrijancima ima ugovor sve do ljeta 2026. godine, a naravno nije mogao izbjeći pitanje da li će ostati do kraja istog na selektorskoj poziciji.

"Ukoliko budem htio da radim negdje drugo onda ću to prvo da raspravim sa čelnicima Saveza", kratko je odgovorio.

Sigurno je da poziv Bayerna ovaj iskusni stručnjak ne može tek tako lako zanemariti i odbiti. Iako je fokus na Austriju i nastup na EP jasno je da Rangnick razmišlja o toj ponudu iz Minhena koja ne dolazi tako često.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navodi se da je Bayern dao Rangnicku određeno vrijeme da razmisli o ponudi, ali da će morati svoj odgovor uskoro da im saopšti. Da li će i on odbiti Bavarce ili će pristati da preuzme ovaj tim od iduće sezone saznat ćemo sigurno veoma brzo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1713710627
Glupi bayern hahahahaha
0 2
user1713710627
A Savo Milošević ??? Hahahahaha
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi