Rangnick tri mjeseca prije Eura izbacio trojicu iz reprezentacije: "Takve poruke neću tolerisati"

Zbog homofobnih poruka

Rangnick tri mjeseca prije Eura izbacio trojicu iz reprezentacije: "Takve poruke neću tolerisati"

Edmir Škorić

Bivši trener Manchester Uniteda i aktuelni selektor Austrije, Ralf Rangnick, donio je radikalnu odluku zbog onoga što su pjevala trojica repreezntativaca.

Trojica fudbalera bečkog Rapida, Guido Burgstaller, Marco Gruell i Niklas Hedl, nedavno su nakon gradskog derbija protiv gradskog rivala Austrije uzvikivali homofne poruke.

Nekoliko dana je to bila udarna tema u Austriji, a sada ih je selektor te zemlje Ralf Rangnick odlučio kazniti tako što ih je maknuo sa popisa igrača za prijateljske mečeve protiv Slovačke 23. i Turske 26. marta.

''Takve poruke sigurno neću tolerisati dok god sam selektor. Od ranije to svi igrači vrlo dobro znaju, a njih su trojica pokazala ono protiv čega se upravo svi zajedno borimo'', rekao je njemački strateg koji je prije posla u Austriji radio u Schalkeu, Hoffenheimu, Leipzigu i Manchester Unitedu.

Rangnick je ipak kazao da trojac nije u potpunosti prekrižen i svakako mogu da se nadaju odlasku na Evropsko prvenstvo koje se u junu i julu igra u Njemačkoj.

Oglasi

"Očekujem da dečki ozbiljno shvate ovo pitanje i shvate što za ljude znači kada ih se na takav način javno vrijeđa ili diskriminira", rekao je Rangnick.

Grull, Burgstaller i Hedl bili su među pet igrača Rapida iz Beča koje je austrijska Bundesliga prošle sedmice suspendovala na nekoliko utakmica zbog homofobnog skandiranja, kao i direktor Rapida Steffen Hofmann i pomoćni trener Stefan Kulovits.

Igračima je također naloženo sudjelovanje u radionicama na temu diskriminacije. Hofmann je dobio dva mjeseca zabrane, uz mjesec dana uvjetno, a Kulovits tri, uz uvjetno mjesec dana, a mora pohađati i radionicu diskriminacije.

Austrija će igrati u grupi s Francuskom, Nizozemskom i još jednom reprezentacijom koja će doći nakon baraža.

Top Komentari

makelele
Mora da je derpe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti