Sve se vrti oko Haalanda: Rangnick uspostavio vezu, United mu daje bogatstvo ako dogovori transfer

Norvežanin na Old Traffordu?

Sve se vrti oko Haalanda: Rangnick uspostavio vezu, United mu daje bogatstvo ako dogovori transfer

Edmir Škorić

Dvadesetjednogodišnji norveški reprezentativac Erling Haaland gotovo sigurno odlazi iz Borussije Dortmund, ali još uvijek nije poznato gdje.

Osim što nije poznato u čije redove će preći sjajni napadač, za sada nije poznato ni kada će se dogoditi transfer. Čini se da prije ljeta neće biti nikakvih dešavanja, ali klubovi uveliko pokušavaju da dogovore njegov transfer.

Na ljeto će biti aktivna odštetna klauzula od 75 miliona eura, što i nije problem za mnoge evropske velikane, ali je pitanje ko će na kraju uspjeti da udovolji velikim financijskih zahtjevima od strane samog nogometaša, ali i njegovog menadžera Mine Raiole.

Među zainteresovanima je i Manchester United, a engleski velikan ima asa u rukavu - Ralfa Rangnicka (63). Novi menadžer Uniteda od ljeta će napustiti klubu na Old Traffordu, te će biti zadužen za neku vrstu savjetovanja, ali po svemu sudeći bit će ključan za buduće transfere kultnog tima.

Rangnick je bio sportski direktor Salzburga kada je u redove austrijske momčadi iz Moldea došao tada pravi anonimus Haaland.

Navodno Rangnick ima izuzetne odnose sa Haalandom i njegovom porodicom, te je kontaktirao Haalandovog oca Alf-Ingea u želji da se pokrene rasprava o transferu, uvjeravajući ga da bi dolazak u Manchester bio pun pogodak za Norvežanina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čini se da je Manchester United na pol poziciji za potpis Haalanda, a za to je zaslužan dolazak na tehničku klupu Ralfa Rangnicka.

Kako prenosi njemački Bild, ugovor Rangnicka s Manchester Unitedom uključuje klauzulu da će dobiti uz platu i iznos od 10 miliona kao vrstu bonusa ukoliko uspije da nagovori Haalanda na dolazak u Manchester.

Top Komentari

Klicko
@Sars33 auuu ako nam dodje ovaj bit cemo nezaustavljivi.GGMU
3 5
irnes4
Sto vise trose to su gori
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi