Cristianu Ronaldu se neće svidjeti uloga koju će imati kod Ralfa Rangnicka

Mogao bi preseliti na klupu

Cristianu Ronaldu se neće svidjeti uloga koju će imati kod Ralfa Rangnicka

E. Ganibegović

Chelsea i Manchster United podijelili su sinoć bodove u derbiju 13. kola engleskog Premiershipa, bilo je 1:1.

Goste je u vodstvo nakon nevjerovatne greške Jorginha doveo Jadon Sancho, ali se Jorginho golom iz penala u 67. minuti iskupio za grešku koju je napravio i pogodio za, ispostavit će se kasnije, konačan rezultat.

Privremeni menadžer Uniteda Michael Carrick je na klupi u ovom meču ostavio najveću zvjiezdu, Cristiana Ronalda, koji je na terenu proveo tek 26 minuta nakon što je zamijenio Jadona Sanca.

Na klupi Crvenih đavola u utakmici 14. kola koju će Manchester United drugog decembra odigrati na Old Traffordu debitovat će Ralf Rangnick koji će tako naslijediti norveškog stručnjaka Ole Gunnara Solskjaera koji je otkaz dobio nakon debakla protiv Watforda u 12. kolu (4:1).

Novinar ESPN-a Mark Ogden tvrdi kako bi sjedenje na klupi moglo postati uobičajeno za portugalsku zvijezdu koja u februaru puni 37 godina.

Oglasi

Naime, od Rangnicka se očekuje da gaji stil igre kakav je postavio Carrick - čvrstina u veznom redu, dok će se od napadača očekivati da igraju visok i energičan pressing, te da budu prva linija odbrane.

Ronaldo je stvoren za mnogo stvari, nevjerovatan je golgeter, ali nema energije, a vjerovatno ni želje i motivacije da obavlja posao koji su jučer radili Sancho, Rashford i Fernandes, smatra pomenuti novinar.

Trenutno se postavlja pitanje da li će Rangnick svoju filozofiju mijenjati kako bi se prilagodio Cristianu Ronaldu ili će Portugalac morati prihvatiti nešto drugačiju ulogu - biti rezerva i čekati svoju šansu s klupe.

Stranim medijima također još uvijek nije jasno da li je Rangnick imao utjecaja na odabir sastava za duel s Chelseajem, no Carrick uvjerava da to nije bio slučaj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, izostavljanje Ronalda iz sastava može biti mač s dvije oštrice. Portugalac je ove sezone mnogo puta spašavao Crvene đavole i njegov izostanak značio bi da neko od drugih igrača treba doći na njegov nivo, što je zaista teško za očekivati.

Šta će odlučiti Ralf Rangnick ostaje nam da vidimo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Treba izmisliti penal-poziciju za njega.Ono tipa ko u rukometu kad imaju samo čovjeka za sedmerce.Uđe čovjek izvede sedmerac i izađe vani.Tako bi i njemu trebalo.Kad bude penal uđe i odma izađe vani.AL NEMA VEZE IDE OPET SIUUUUUUUUUUUUU
5 15
salt_city
Ronaldu samo treba naci poziciju i prilagodit formaciju, Messi Ibrahimovic Ronaldo su klase i nisu za klupe ni u jednom klubu..
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti