Ramalho: Guardiola nije pravi čovjek za Brazil

Trener Santosa smatra

Ramalho: Guardiola nije pravi čovjek za Brazil

A. Haznadarević

Nakon što je Mano Menezes dobio otkaz, ostala je upražnjena jedna od najatraktivnijih trenerskih klupa u svijetu fudbala, a samo dan nakon odlaska Menezesa, mediji su se raspisali o mogućem dolasku Pepa Guardiole u Brazil.

Ipak, s mišljenjem da bi najtrofejniji trener u historiji Barcelone bio odlično rješenje, ne slažu se svi, a jedan od takvih je aktuelni trener Santosa Muricy Ramalho.

 

"Guardiola je odličan trener, ali on uopšte ne poznaje brazilsku kulturu. Brazil je osvojio pet Svjetski prvenstvava, ito svaki put sa Brazilcem na klupi", kazao je on, te dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Domaći treneri kao što su Felipe Scolari, Tite, Abel Braga i ja sam, trebamo imati poštovanje", zaključio je trener Santosa, koji je očigledno jako zagrijan za klupu Karioka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.