Ramazan je počeo, a brojni igrači u Premier ligi će uživati u ovom mjesecu

Salah, Mane...

Ramazan je počeo, a brojni igrači u Premier ligi će uživati u ovom mjesecu

Edmir Škorić

Mjesec Ramazan je poseban za sve muslimane širom svijeta, pa tako i za velike nogometne zvijezde.

Prema se to baš i ne preporučuje, sportisit muslimani širom svijeta odluče se suzdržati od jela i pića u mjesecu posta.

Podsjetimo, veliku polemiku oko Ramazana podigli su mediji za vrijeme Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine kada su se neki od trenera reprezentacija žalili da im igrači zbog posta ne mogu podnijeti tempo prvenstva i treninge.

Unatoč tome, igrači-muslimani žele da ispoštuju sveti mjesec, a jedan od onih koji praktikuju vjerske običaje je i Mohamed Salah.

Zvijezda Liverpoola se svake godine odluči za post, a čini se da je tako i ove godine, iako njegov Liverpool igra odlučujuće mečeve sezone u mjesecu maju, kada traje Ramazan. Salah zbog povrede ipak neće igrati sutra protiv Barcelone, a očekuje se da bude spreman za posljednji meč sezone protiv Wolverhamptona.

Među igračima-postačima je i Mesut Oezil, veznjak Arsenala koji je poznat kao pristalica islama i neko ko jako drži do vjere.

Paul Pogba, zvijedza Manchester Uniteda, oduševio je fanove na društvenim mrežama fotografijom iz Mekke uz opis "Početak Ramazana" i za pretpostaviti je da će i on ispostiti barem dobar dio ovog mjeseca.

Sadio Mane, Salahov saigrač, kao dijete se školovao za imama, a svojim potezima oduševljava cijeli svijet, kako na terenu tako i izvan njega. Poznat je kao neko ko daruje siromašne, pomaže ljudima u svom Senegalu kojima je pomoć potrebna i svaki put gol proslavi padanjem na zemlju ili gledajući prema nebu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U engleskoj Premier ligi je dosta još igrača koji su muslimani i koji će imati poseban motiv u maju. Tu je i Moussa Sissoko iz Tottenhama, potom Kurt Zouma, bivši Unitedov igrač Marouane Fellaini, Mamadou Sakho, Moussa Dembele...

Ako gledamo kompletan nogometni svijet, poseban je ovo mjesec i za Edina Džeku i mnoge bh. reprezentativce, Emrea Cana, Karima Benzemu, Francka Riberyja i mnoge druge.

Top Komentari

Syr
Nema ni Pogbe.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi