Nove promjene u Barceloni
Foto - EPA

Otišao Ramon Planes

Nove promjene u Barceloni

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone na početku nove sezone pravi zaista velike promjene.

Sve je krenulo promjenama u igračkom kadru, zatim trenerskom kadru, a sada je vrijeme za promjene i među čelnicima kluba.

Odlazak iz kluba zatražio je tehnički direktor Ramon Planes. On vjeruje da je njegov ciklus u klubu završen i želi nove izazove u karijeri, iako je nedavno produžio ugovor na još dvije godine.

Planes je tokom boravka u klubu doveo Pedrija i Ronalda Arauja, a navodno je i zaslužan za napredak mladog Gavija, te Ilaixa Moribe, koji je napustio klub.

Ramon Planes je odluku već saopštio rukovodstvu kluba, koji sada traži njegovu zamjenu na ovoj poziciji.

Oglasi

Među kandidatima za novog tehničkog direktora su dvojica Nizozemaca. Jordi Cruyff je trenutno glavni favorit za ovu poziciju, a spominje se i ime Marca Overmarsa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Overmars radi odličan posao u Ajaxu. Odavno se povezuje sa Barcelonom i vidjet ćemo za koga će se rukovodstvo katalonskog kluba na kraju odlučiti.

Novi tehnički direktor imat će zadatak da proda igrače koji nis u prvom planu, a to su Philippe Coutinho, Samuel Umtiti i Luuk de Jong.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hix
Kako ce prodati L. de jonga zar nije on na pozajmici iz sevile???
5 0
Jasminn
Sve sto im treba je novi Holandjanin...pa koja god da je pozicija
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi